E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya MB dolar alımına başladı---

Rusya MB dolar alımına başladı

Rusya MB dolar alımına başladı
14 Mayıs 2015 - 14:14 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası küçülen rezervlerini yeniden artıracak

Rusya Merkez Bankası rublenin değer kaybı nedeni ile küçülen  rezervlerini yeniden artırma kararı aldı. Rusya Merkez  Bankası’ndan yapılan açıklamada kurları en az etkileyecek şekilde  günlük 100-200 milyon dolar alım yapılacağı belirtildi.

Petrol varil fiyatlarının 67 doları bulması ve jeopolitik risklerin  azalması nedeni ile dün 50 rublenin altına inen dolar, sabah  saatlerinde 1 ruble artarak yeniden 50,31 rubleye çıktı. Euro ise 1,64  ruble artışla 57,3 rubleden alıcı buluyor.

Haziran ayından bu yana ilk kez gerçekleşen planlı alımla ilgili  açıklama yapan Rusya Merkez Bankası, rublenin belirli bir seviyede  tutulmasını amaçlamadıklarını, döviz kuruna etkiyi azaltmak için  gerekli görülmesi durumunda hacimlerde değişikliğe gidilebileceğini  vurguladı.

Gazeta.ru’ya konuşan ekonomi uzmanı Vasiliy Yakimkin, doların gelecek  ay 46 rubleye kadar düşebileceğini öngördü. Gelecek haftalarda 48  rublenin görülebileceği belirtilirken, kısa vadede sert düşüşlerin  yaşanması tahmin edilmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)