E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya piyasayı ümitlendiriyor---

Rusya piyasayı ümitlendiriyor

Rusya piyasayı ümitlendiriyor
29 Ocak 2016 - 07:55 borsagundem.com

Rusya'nın üretim kısıntı olasılığını dile getirmesi piyasalara yanlış bir umut veriyor

Barclays'in emita analistleri, Rusya Enerji Bakanı'nın OPEC'in gelecek ay OPEC üyesi ve üyesi olmayan petrol üreticilerini bir araya getirmeye planladığı toplantıda üretimin yüzde 5 kısılmasının tartışılacağı ifadelerinin piyasalara yanlış bir umut verdiğini savunuyorlar. 
Analistler, "OPEC'in üretimi kısacağını söylemek, piyasadaki havayı değiştirmeye yönelik bir girişimden öte değil. Üretimin değişeceğinden kuşku duyuyoruz" ifadelerini kullanıyorlar. 
Macquarie analistleri de gelen açıklamanın, üretim kesintisinin gerçekleşmeye yakın bir öneriden çok Rusya'nın OPEC ile koordineli üretim kesintisi üzerinde çalışma düşüncesinin bir yansıması olduğunu değerlendiriyorlar. 
OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerin üretimleri yüzde 5 oranında azaltmayı tartışacakları ifadeleri uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının dün yüzde 5 civarında artmasına yol açmıştı.
Şu sıralarda ise Batı Teksas petrolü düne göre 42 cent artışla 33,64 dolar/varil, Brent petrolü ise 53 cent artışla 34,42 dolar/varil seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)