E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarRusya rezervlerine Kanada doları ekliyor---

Rusya rezervlerine Kanada doları ekliyor

Rusya rezervlerine Kanada doları ekliyor
25 Kasım 2010 - 16:40 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Sergey İgnatyev, rezervine Kanada doları ekleme testlerine başladığını söyledi

Rusya Merkez Bankası Başkanı Sergey İgnatyev, Kanada doları satın almalarının Merkez Bankası'nın rezervlerinin yapısını henüz değiştirmediği belirterek, "Şu anda deneme operasyonları yürütüyoruz. Kota hakkında konuşmak için henüz çok erken" dedi.
Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Aleksiy Ulyukaev de Bloomberg ajansına yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın Kanada doları satın almaya başladığını belirterek, şu anda satın alınan miktarın çok küçük olduğunu ancak Kanada dolarının Rus rezervindeki oranını artırma potansiyelinin bulunduğunu dikkat çekti.
Avustralya doları satın almayı da göz önünde bulundurduklarını söyleyen Ulyukaev, "Avustralya dolarına yatırım yapmaya henüz başlamadık. Şu ana kadar sadece döviz rezervleri arasında Avustralya dolarını da katma olasılığını değerlendiriyoruz" dedi.
Rusya'nın mevcut döviz rezervinin yüzde 47'sini ABD doları, yüzde 41'ini avro, yüzde 10'unu İngiliz sterlini ve yüzde 2'sini de Japonya yeni oluşturuyor.
Rezervlerini çeşitlendirmeye çalışan Rusya altın rezervlerini artırdığı gibi ticarette de bölgesel para birimlerinin kullanımını teşvik etmeye çalışıyor.
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, küresel mali krize ABD dolarına bağımlılığın yol açtığını açıklamış ve Rusya o açıklamadan sonra dolara bağımlılığını azaltma arayışlarına başlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)