E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya sıfırı tüketecek mi?---

Rusya sıfırı tüketecek mi?

Rusya sıfırı tüketecek mi?
08 Ağustos 2014 - 09:07 borsagundem.com

Avrupa ve ABD’den gelen yaptırımların ardından, Rusya ekonomisinin çöküşün eşiğine gelmiş olabileceğine işaret edildi

Moskovalı işadamları, yaptırımların ardından Rusya’da iş yapmanın zor olduğunu ve şirketlerin geleceğinin karanlık olduğuna dikkat çekti. CNBC kanalının internet sitesinde yer alan bir haberde, ismini vermek istemeyen bir Rus oligark, “Ekonomide istikrar kalmadı ve bu şekilde şirketimin faaliyetlerini devam ettirmem mümkün değil ve Rusya bu konuda hiçbir adım atmıyor” dedi. Oligarkların ellerindeki mal varlıklarıyla birlikte Rusya’yı terk etmeye hazırlandığı belirtiliyor.

ÜLKEYİ TERK ETMEK İSTEYENLER ARTTI

ABD’den ev almak isteyen Rus işadamlarının sayısı da artıyor. ABD bir emlakçı olan Edward Mermelstein CNBC’ye yaptığı açıklamada, son dönemin en hareketli günlerini yaşadığına işaret etti. Emlakçı son dönemde ailesi ile birlikte ABD’ye yerleşmek isteyen Rusların sayısının arttığına dikkat çekti. Mermelstein, “Özellikle çift pasaportu olan Ruslardan gelen talep son dönemde şaşırtıcı derecede arttı” dedi. Rus ekonomisi yaptırımlardan önce de yüksek enflasyon, patlayan bir emeklilik sistemi ve yüksek petrol fiyatlarına aşırı derecede bağımlı hale gelme gibi sıkıntılarla boğuşuyordu. Ancak yaptırımların ardından, durum daha da kötüleşti ve ülkede gıda fiyatlarında büyük yükselişler görüldü.

İTHALATI YASAKLADI

Rusya yaptırımlara karşılık olarak Avrupa ve ABD’den gıda ithalatını yasakladı. Uzmanlar bu yasağın Rus çiftçiler için olumlu bir gelişme olacağını ancak bu yasağın uygulamaya geçmesinin zaman alacağına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)