E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz arzını düşürdü---

Rusya, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz arzını düşürdü

Rusya, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz arzını düşürdü
23 Temmuz 2023 - 16:22 borsagundem.com

Gazprom, Ukrayna üzerinden Avrupa’ya transit gaz arzını günlük 40,15 milyon metreküpe indirdi.

Rusya’nın ulusal enerji şirketi Gazprom’un 22 Temmuz’da Sucu gaz ölçüm istasyonu aracılığıyla Ukrayna üzerinden Avrupa’ya transit gaz arzını günlük 40,15 milyon metreküpe indirdiği bildirildi.

Gaz arzının bir gün öncesine göre düştüğü kaydedilen açıklamada, “Gazprom, 22 Temmuz itibariyle Ukrayna tarafının Suca üzerinden teyit ettiği 40,15 milyon metreküp hacminde Rus gazını Ukrayna toprakları üzerinden transit olarak tedarik etmektedir. Sohranovka gaz ölçüm sistemi için yapılan başvuru reddedilmiştir” ifadeleri kullanILdı.

SÖZLEŞME SÜRESİ DOLMADAN…

21 Temmuz’da Rusya’dan Avrupa’ya gaz tedarik hacmi 42,4 milyon metreküp seviyesinde gerçekleşmişti.

22 Haziran’da Ulusal Enerji Güvenliği Fonu’nun önde gelen analisti İgor Yushkov, Rusya’dan Ukrayna üzerinden gaz tedarikinin sözleşme süresi dolmadan sona erebileceğini söylemişti.

PETROL VE GAZ GELİRLERİ YÜZDE 47 AZALDI

Rusya Maliye Bakanlığı, bu yılın ocak-haziran döneminde federal bütçenin petrol ve gaz gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 47 azalarak 3,382 trilyon rubleye gerilediğini bildirdi.

Bakanlık tarafından paylaşılan raporda, aynı zamanda petrol ve gaz dışı bütçe gelirlerinin yıllık bazda yüzde 17,8 büyüyerek 8,9 trilyon ruble olarak gerçekleştiğine dikkat çekilirken, enerji gelirlerindeki düşüşün geçen yılki yüksek fiyatların sona ermesinin yanı sıra Rus Ural petrol fiyatları ve gaz ihracatındaki gerilemeyle ilişkilendirildiği vurgulandı.

Gazprom’un Avrupa gelirlerinde büyük düşüş beklentisi

 

Gazprom'dan BOTAŞ açıklaması

 

Gazprom'un Çin'e doğalgaz sevkiyatında rekor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost23 Temmuz 2023 22:08

    Bir buçuk yıl oldu rusyaya bağımlılıktan kurtulamamışlar, bide yalandan baskı kuruyoruz diyorlar, yalan sahtekarlık hamaset heryerde aynı..