E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ve ABD Suriye konusunda anlaşmaya yakın---

Rusya ve ABD Suriye konusunda anlaşmaya yakın

Rusya ve ABD Suriye konusunda anlaşmaya yakın
02 Eylül 2016 - 17:24 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye konusunda görüş farklılıklarına rağmen ABD ile görüşmelerin zorlu fakat yolunda gittiğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Rusya'nın Suriye konusunda farklılıkları olmasına rağmen anlaşmaya yakın olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ve diğer dünya liderlerinin de katılacağı Çin'deki G20 zirvesinin iki gün öncesinde konuşan Putin, Moskova ve Washington arasındaki görüşmelerin çok zorlu geçtiğini fakat yolunda gittiğini söyledi.

Kremlin tarafından yayınlanan Bloomberg haber ajansı ile söyleşi metninde Putin, "Benim görüşüme göre doğru yolda kademeli olarak ilerliyoruz. Yakın zamanda bir anlaşmaya varmamızı ve bu anlaşmayı dünya kamuoyuna göstermemizi ihtimaller dışında tutmuyorum" dedi ve şimdilik bunun hakkında kesin bir şey söylemek için çok erken olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, geçtiğimiz hafta Suriye'de askeri işbirliği ve ülke genelinde düşmanlıkların sonlandırılması konusunda bir anlaşmaya varamadı fakat her iki taraftan ekiplerin Cenevre'de detayları sonuca ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)