E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya ve Çin önümüzdeki 5 yılda ticaret hacmini iki katına çıkaracak---

Rusya ve Çin önümüzdeki 5 yılda ticaret hacmini iki katına çıkaracak

Rusya ve Çin önümüzdeki 5 yılda ticaret hacmini iki katına çıkaracak
08 Haziran 2019 - 17:33 borsagundem.com

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, Moskova ve Pekin’in 2024’e doğru iki ülke arasındaki ticaret hacmini ikiye katlayarak 200 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Bugün sona eren St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nun (SPIEF) sonuçlarını Russia Today’e (RT) değerlendiren Oreşkin, Moskova ve Pekin’in 2024 yılına doğru iki ülke arasındaki ticaret hacmini ikiye katlayarak 200 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını aktardı. 

Rusya ve Çin’in arasındaki ‘ekonomik ilişkilerin kalite bakımından zaten farklı bir seviyede olduğunu’ söyleyen Oreşkin, geçen yılsonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacminin 108 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

“Bu konuda eriştiklerimizle kalmayacağız. İlerideki yıllarda hangi yönlerde ilerleyeceğimizi ifade eden en önemli belgelerden biri, 2024’e doğru 200 milyar dolarlık hedefe ulaşmaya yönelik programdır. Ticaret hacmi iki katına çıkacak” diyen Oreşkin, Rusya ve Çin’in ‘enerji sektöründen yeni teknolojiler alanına kadar her sektör’ ile ilgili karşılıklı etkileşimin çalışılacağını vurguladı.(Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aktar ın oğlu Tarkan09 Haziran 2019 15:04

    Şeytanın ülkesi ABD kazdığı çukura kendisi düşecek

  • köfteci09 Haziran 2019 09:44

     çinliler  rusyanın uzak doğu topraklarına inanılmaz hızla yerleşiyor rusyanın uzak doğu kentleri vladivostok habarovsk şimdiden çin kenti gibi gün gelecek rusların kırımda yaptığğı gibi referendum yapıp rusyadan alacaklar o bölgeleri etme bulma dünyası rusyanın en büyük duşmanı çin aslında çinliler rusların şimdiden ormanların ve doğu sibirya doğal kaynakların sömürğyor

  • Burhan Keskin 09 Haziran 2019 07:13

    Aslına bakarsan and biter batar 😁😂😂😂😂

  • Mehmet Yıldırım08 Haziran 2019 18:18

    abd ye kapak olsun.bence bundan sonra çin abd yi devre dışı bırakacak aynen karınca gibi dünya ya yayılacak.abd bitti bence.