E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRusya'da bir banka daha zorda---

Rusya'da bir banka daha zorda

Rusya'da bir banka daha zorda
06 Şubat 2015 - 12:35 borsagundem.com

Rusya ekonomik sıkıntılarından kurtulmak için planlar yapıyor. Ancak bir banka daha zor duruma düştü

Konu ile ilgili kısa bir açıklama SB Bank’ın web sitesinden geldi, bir başka Rusya bankası daha sıkıntı içinde.

Orta ölçekli bir Rus bankası olan SB Bank, 26 Ocak’ta yaptığı açıklamada ülkenin finans sistemi içinde oluşan baskıya vurgu yaptı. SB nakit çekimlerini başta sadece üç gün için dondurduğunu belirtti. Cuma günü, kısıtlama 9 Şubat’ta sona ermek üzere ikinci kez genişletti.

Petroldeki çöküş ve rubledeki gerileme ile bocalayan Rusya potansiyel bir bankacılık krizi ile karşı karşıya geliyor.

Şimdiye kadar oluşan zarar genel olarak SB gibi daha küçük bankalar ile sınırlı kaldı ancak bankacılık sektörü genelinde artan sayıda müşteri nakit çekimi gerçekleştiriyor ve kredilerini ödemekte zorlanıyor. ABD ve Avrupa Birliği’nin (AB) uyguladığı yaptırımlar yurtdışından finansmanı baskılarken, yüksek faiz oranları yurtiçinde büyümeyi daraltıyor.

Rus otoriteler, muhasebe düzeltmeleri ile ilgili yardımcı oluyor ve devletin sahip olduğu en büyük bankaların bazılarına fon sağlıyorlar. Analistler, kayıpların artması ile birlikte bu yıl daha fazla kurtarmanın olacağı tahmininde bulunuyor. Alfa Bank, borçların 2 trilyon rubleye (30 milyar dolar) veya banka hisselerinin yüzde 25’ine ulaşabileceği tahmininde bulunuyor.

Moskova’da bulunan Renaissance Capital baş ekonomisti Oleg Kouzmin, “Bir çeşit kansere benziyor ve semtomları Ukrayna, gerileyen petrol fiyatları ve ekonomik gerilemeden kaynaklanıyor. Henüz bilmediğimiz şey, tedavi edilebilir olup olmadığı”  dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)