E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya’da daha az petrol kuyusu açıldı---

Rusya’da daha az petrol kuyusu açıldı

Rusya’da daha az petrol kuyusu açıldı
03 Ağustos 2024 - 17:15 borsagundem.com

Rus petrol şirketleri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC+) kısıtlamaları nedeniyle kuyu açma hızını azaltmaya karar verdi. Bu kısıtlamalar sonucunda, kuyu açma oranları rekor düzeyde düşük seviyelere indi.

Ocak-Haziran döneminde Rusya’da toplam 14.370 kilometre (8.930 mil) geliştirme kuyusu açıldı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,5’lik bir azalmayı gösteriyor.

Bloomberg, bu düşüşün Moskova’nın Suudi Arabistan dahil OPEC+’nın bazı üyeleriyle yaptığı işbirliğinin bir sonucu olduğunu belirtiyor. Bu işbirliği, küresel petrol piyasasını istikrara kavuşturmayı amaçlıyor.

Bloomberg’in haberine göre, kuyu sondajındaki azalmanın bir diğer nedeni de petrol rafinerilerinin yükünün azalması. Kasatkin Consulting, bu yıl geliştirme sondajının 29,4 bin kilometreye düşeceğini tahmin ediyor. Ancak gelecek yıl bu rakamın 30 bini aşması bekleniyor.

Haziran ayında, Rusya’nın 2024 yılı için petrol üretim tahminini 505-515 milyon tona çektiği bildirildi. Bu rakam, bir önceki yıla göre %3-5 daha az. Rusya, sadece 2020 kriz yılında 515 milyon tondan daha az üretim yapmıştı ve bu da OPEC+ kapsamında petrol üretimindeki eşi benzeri görülmemiş bir azalmadan kaynaklanmıştı.

Petrol fiyatları düşüşe geçiyorPetrol fiyatları düşüşe geçiyor

 

Irak ve BP, petrol sahaları için mutabakat zaptı imzaladıIrak ve BP, petrol sahaları için mutabakat zaptı imzaladı

 

Jeopolitik riskler petrol fiyatlarını yükseltiyorJeopolitik riskler petrol fiyatlarını yükseltiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)