E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da örtülü ödeneğe 73 milyar dolar---

Rusya'da örtülü ödeneğe 73 milyar dolar

Rusya'da örtülü ödeneğe 73 milyar dolar
29 Ağustos 2019 - 11:34 borsagundem.com

Rusya devleti 'gizli harcamalara' bir yılda 73 milyar dolar kaynak ayırdı.

Rusya'da devlet kasasından yapılan ancak kamu bütçesinde yer almayan harcamalarla ilgili rakamlar açıklandı. Resmi istatistik servisi Rosstat'ın verilerine göre, Rusya 2017 yılında silah ve fikri mülkiyet haklarının satın alınmasına 4,85 trilyon ruble, yani 73 milyar dolar para harcadı. 

RBC gazetesinin Rosstat'a dayandırdığı habere göre, bu miktar Rusya'nın GSMH'sinin yüzde 5,3'üne karşılık geliyor.

Rosstat "gizli harcamalar" başlığı altında değerlendirilen istasistiklerin 2018 yılına ait kısmını henüz açıklamadı. Ancak gizli satın alımların 2017 seviyesinin altına düşmeyeceği tahmin ediliyor. Öte yandan, harcamaların içeriği "devlet sırrı" kapsamında olduğu için kamuoyuna açıklanmıyor.

Bu uygulama yerel gözlemcilerden genel olarak destek görse de, verilerin açıklanmamasını yanlış bulanlar da var. Rusya Bilimler Akademisi Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nden Aleksey Arbatov, bu tür harcama bilgilerinin gizli tutulmasının kaynakların denetimsiz kullanımını da beraberinde getirdiğini savunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mıysız29 Ağustos 2019 13:51

    putin aga 73 milyar dolar için kimseye hesap vermiyor paraya ve güce bak bizim merkezde ki paranın nerdeyse 3 katı