E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'da skandal İstanbul önerisi---

Rusya'da skandal İstanbul önerisi

Rusya'da skandal İstanbul önerisi
16 Haziran 2016 - 22:32 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Medvedev'e mektup yazan Petersburg Yasama Meclisi üyesi Vitali Minolov, Rusya'da İstanbul'un adının resmi olarak "Konstantinapolis" olarak değiştirilmesini istedi

Rusya ve Türkiye arasındaki krizin, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektuplarıyla yumuşayıp yumuşamadığı tartışılırken, St. Petersburg Yasama Meclisi üyesi Vitali Minolov, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'e mektup yazarak Rusya'da İstanbul'un adının resmi olarak "Konstantinapolis" olarak değiştirilmesini istedi.

"HALKIN SEMBOLÜ OLUR"
Rus devlet tv kanalı Russia Today'nın haberine göre, milletvekili Vitali Minolov, Başbakan Medvedev'e gönderdiği mektupta, "İstanbul'un tarihi adına dönüşü halkımızın şehrin trajik kaderini hatırladığının sembolü olur" dedi.

Minolov'un, Dmitri Medvedev'e İstanbul'un isminin Rus yapımı haritalarda ve devletin ders kitaplarında "Konstantinapolis" olarak anılmasını savunduğu mektupta kentin "modern ismini reddetmediklerini" ancak "şehrin tarihi ismine dönüşünün Rus halkı açısından tarihi önem arz ettiğini" öne sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ17 Haziran 2016 15:43

    YAVV BU ŞAKA OLSA GEREK.LEN DEMEDİLERMİ SİZE BUNLARA RAKIYI ÇOK VERMEYİN BUNLAR VOTKA İÇER DİYE HAA YADA SAMAGON......:)..DOMATES TURŞUSU İLE HARİKA OLUYOR.....AMK.200 GRAM İÇTİM NEREDEYRE RUSYAYI TEKRARDAN KEŞF EDECEKDİM....:).NE İÇİRDİNİZ LENNBUNLARA HAA.G20 TOPLANTILARINDA HAAA

  • ahmet çiçek17 Haziran 2016 09:39

    Üç milyar yuro verirse neden olmasın

  • Malkoçoğlu17 Haziran 2016 09:03

    Evet eczanelerde var, şehir isimleri değiştirme alerjisi diye bir hastalık var, dini inanışların derinleşmesinden kaynaklanıyor, kuyruk sokumu bölgesine sürüyorsun acısını alıyor, sürmekte gecikirsen kronikleşiyor. Şerefsiz ülkelerde daha çok görülüyor bu sendrom.

  • Byörne17 Haziran 2016 09:02

    Psikolojik harekat başlatıyorlar. Ne de olsa kuyruk acısı var.

  • alay17 Haziran 2016 08:17

    nerde konstantinapolis'in o muhteşem doğal görünümü, nerde ucube bir köy görünümüne evrilen şu beton yığını İstanbul.. adamlar ironi yapmış, bunun bile farkında değiliz.. ,

  • gogo17 Haziran 2016 00:55

    bunların beyni karışmış...aynı teknolojileri gibi...dünya bi tarafa bunlar bi tarafa....peynir ekmekle yemişler....