E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan ABD'ye nükleer kapasiteli F35 uyarısı---

Rusya'dan ABD'ye nükleer kapasiteli F35 uyarısı

Rusya'dan ABD'ye nükleer kapasiteli F35 uyarısı
04 Kasım 2023 - 12:43 borsagundem.com

Rusya, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip ABD F-35’lerinin İngiltere’ye gönderilmesine yanıt verecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın ABD’den İngiltere’ye gönderilen nükleer silah taşıma kapasitesine sahip F-35’lere yanıt vereceğini açıkladı.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Avrasya Ekonomik Forumu çerçevesinde yaptığı açıklamada, Rusya’nın operasyonel askeri planlamalarında nükleer silah taşıma kapasitesine sahip ABD F-35 savaş uçaklarının İngiltere’ye transferini dikkate alacağını söyledi.

Askeri-teknik önlemler alınacak

Gruşko Rus resmi haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Bu (F-35 savaş uçaklarının konuşlandırılması) Rusya üzerindeki askeri baskıyı arttırmaya yönelik bir hattır. NATO’nun faaliyetlerine genel olarak bakarsak, tatbikatların yoğunlaştığını, ölçeklerinin arttığını görüyoruz, önümüzdeki aylarda yeni bir dizi tatbikat düzenlenecek; bu Rusya’nın kontrol altına alınması politikasının bir parçası, bu nedenle gerekli tüm askeri-teknik önlemler alınacak” dedi. Gruşko, “Yani, silahlı kuvvetlerin faaliyetlerini oluşturan her şeyde, askeri durum ve bizi tehdit edebilecek ek askeri yeteneklerin konuşlandırılması da dahil olmak üzere değişen koşullar dikkate alınmalıdır” dedi.

Ağustos ayında İngiliz medyası, nükleer silah taşıyabilen 54 Amerikan F-35A uçağının yıl sonuna kadar Britanya Lakenheath hava üssüne konuşlandırılacağını bildirmişti.  Bu uçaklar orada konuşlu F-15’lerin yerini alacak. Ekim ayı ortasında İngiliz hükümeti F-35’lerin bakımı için bir hangar inşaatının tamamlandığını duyurdu.

Putin'e yakın Rus milyarder gözaltına alındı

 

Peskov: Dost olmayan ülke şirketlerinin Rusya'dan serbest çıkışı söz konusu olamaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa AÇIKGÖZ 06 Kasım 2023 06:12

    Türkiye tam bağımsızlığını hala sağlayamadı ama az kaldı. Batının sonu yakındır artık dünya eski dünya değil taşlar yerinden oynamaya başladı önemli olan ülkemiz bundan nasıl etkilenecek

  • AHMET ÖZBİR04 Kasım 2023 21:18

    "CANAVAR Muasır Batı Medeniyeti(!)"ni BEBEKLERİN üzerlerine onlarca bomba atarken gördük. Bize senelerce Batı'nın uygar olduğunu anlattılar ancak gerçek güneş gibi ortaya çıktı; "BATI İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR!" Artık karar verme zamanı gelmiştir. TÜRKİYE DOSTU olanlarla PAKT kurmanın, teröristlere binlerce TIR silah gönderenlerle, Gazze'de masumların üzerlerine FÜZE ATILMASINI EMREDENLERLE YOLLARIMIZI AYIRMANIN VAKTİDİR. Rusya bile BATI'YA İSYAN BAYRAĞINI açmışken CESUR KARAR almanın tam zamanıdır.

  • Mucise Reis : )05 Kasım 2023 09:46

    Bırak ağlamayı Atatürk Gibi düşün ve milletini hjarekete geçir... Boş boş yazmışsın... Atatürk ve slah arkadaşlarıda ağlayarak mandacılıgı beklemedi... Mücadele edeceksın.

  • Rafet özer 04 Kasım 2023 15:25

    Düşmanın vijdanina sığınmak en büyük aptalliktir bu düşmem abd işe daha tehlikeli kızılderili soykırımı ile başlayan vb.filistin ile devam eden ve edecek bir süreç sıradaki kim olduğu olacağı dini dili fark etmez somurulen yeter

  • Mucise Reis : )04 Kasım 2023 13:59

    Arap ve islam dunyasına bakın. butun silahları ithal. israile karşı kullanamıyorlar bile. üretemıyorlar çunku. ama petrol paraları abd isail vb silah sanayı argesınıd esteklıyor... Türkiye Cumhuriyeti... aselsan vb arap dunyası... Türk sunyası... hatta buyuk zeka beyınlerı fotbolcu transferi gibialıp mesela ukrayanda bol bol var şuan... sonra yerlıleştırıp üretmek... turk devletleri ortak sermaye ile üretecek. islam dunyasıda dahil olacak... boylece dunyada değişim yapabilirsin... şuan f35 ler çok ve bunun riskı buyuk. kumpada düştük. bir abd gemısı 1000 füze atıp 300 f35 ile saldırsa ciddi biçimde üretim hatlarımız tesislerimiz vb. ağır darbe alacaktır. yunan zaten beklıyor hazırda... yanı f35 ler önemlıdi.. ama turk dunyasını donatır ortakedersek o zaman oyun kuran ulke oluruz. yoksa lafla olmuyor filisitnde gorduk

  • baran05 Kasım 2023 12:14

    Allah aşkına boş boş saçmalamadan duramaz mısın?  Her şeyi bildiğini iddia eden hastalıklı cahil tipler ille de akıl verme pozisyonunu elden bırakmayacak.  Saçma sapan yine akıl fukarası sütun züppelerini okuyup buradan 3 krş.luk aklı ile ayar vermeye kalkan bu zevat  biliriz ki cami ya da sokaklar da zarasız  delilerin zırvalamasından farklı bir şey söylemiyor. Biraz sükunet göster ki seni adam sansınlar. Yok ki de yok.

  • Mucise Reis : )05 Kasım 2023 09:48

    16 Türk devletinin devamı Türkice Cumhuriyeti  1 otomobil, 1 özel sektör ile kurulup bugunlere gelmedi Ali bey :D ne yapmak gayretındesınız bilemem, ama yazdıklarınız hava civa fos şeyler. Çocuna 1 kg et alamayan, 5 kg yoğurt süt götüremeyen insanlara siyaset yapınız.  7500 emeklı 11400 asgariücreti 5 milyon işsiz... nufusun yuzde  70 ine anlatınız masalları ali bey.

  • ALİ KODUŞ04 Kasım 2023 16:14

    Haydi be ordan.Bugün senin muhalefet parti liderlerinden  bir tanesi togg, silah fabrikalarını güzel yapılan sanayi tesislerini doğalgaz, petrol kuyuları, silah sanayi fabrikalarından bir tanesini ziyaret etmeyi bırak hepsi rahatsız bile olur ise işte müslüman dünyası böyle olur.seçimlerden önce ali babacan kimse kusura bakmasın iktidara gelince ilk yapacağımız iş BAYKAR MAKİNA ya dokup kapatacağız dedi.hiç bir muhalefet lideri karşı çıktımı.sen neden bahis ediyorsun müslüman ülkelerde güzel şeyler yapılacağız zaman abd ve ab ülkeleri hemen askeri darbe yaptırıyorlar.mısırda da ülkemizde de onlarca askeri darbe olmadımı.

  • azmi04 Kasım 2023 13:24

    Rusya'dan S 400 leri aldığımız için mi ( onları da uçaklarını düşürdüğümüz için aldık herhalde ) F 35 projesinden çıkarılmıştık ? Hme uçaktan olduk ,hem paramızdan hem de emeğimizden. F 16 lara razı olmayalım da..

  • FİNANS DÜNYASI04 Kasım 2023 16:15

    Haydi ordan hadsiz ne alakası var.ABD hiç bir zaman bizlerin güçlü olması istemiz hep köle devlet olmasını ister.