E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan AB'ye 'tek taraflı yaptırım'dan vazgeçme çağrısı---

Rusya'dan AB'ye 'tek taraflı yaptırım'dan vazgeçme çağrısı

Rusya'dan AB'ye 'tek taraflı yaptırım'dan vazgeçme çağrısı
11 Eylül 2020 - 14:47 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği'ne tek taraflı yaptırım politikasından vazgeçme çağrısı yaptı.

Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AB'nin, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı kısıtlayıcı tedbirlerin süresini 6 aylığına uzatma kararını değerlendiren Zaharova, "Bu adımı, AB'nin kendisini sürüklediği çıkmazdan kurtulmak için kaçırılan bir fırsat olarak kabul ediyoruz." yorumunu yaptı.

Zaharova, AB'nin "yıkıcı bir siyaset" izlediğini belirterek, "AB'yi, uluslararası hukuk normları ve ruhuna uygun olmayan tek taraflı kısıtlamaları uygulama siyasetinden vazgeçmeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

"ABD, ikili ilişkileri kötüleştirme niyetinde"

ABD'nin 2020 başkanlık seçimlerini etkilemeye kalkıştıkları gerekçesiyle Rusya bağlantılı 4 yetkiliyi yaptırım listesine almasına da tepki gösteren Zaharova, şunları kaydetti:

"Washington, eylemleriyle ikili ilişkileri kötüleştirecek yolu izleme niyetinde. Bu tür eylemler, Washington'un ulaşmak istediği sonucu sağlamayacak."

Zaharova, Rusya'nın ABD'deki seçimlere karışmadığını ve karışmayı düşünmediğini savundu.

Miçotakis hala anlayamadı!

Erdoğan, Macron'a ne söyledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asi11 Eylül 2020 23:56

    En ağır şekilde Ruslara bedel ödettik

  • Pala11 Eylül 2020 17:00

    Rusya'ya kafa tutmak yürek ister. Misal Suriye'de 33 türk askeri uçaklarla bombalandıp, hunharca öldürüldü ruslar tarafından. Türkiye kinayamadi bile

  • FİNANSŞÖR11 Eylül 2020 21:42

    Devletler arasında bir anda savaş olmaz.bu bir yere not edilmiştir.zamanı gelince gömeriz.Bundan sonra ne yaptı Türkiye Rusya dan alınan doğalgazı azalttık ve Sıvılaştırılmış LNG doğal gemisi aldık ve termillarini kurduk.rusya bir gün ummadığı yerden darbeyi vururuz sen merak etme.rusya bize muhtaç biz olmaz isek rusya daha çok kayıp eder.bir su doğalgazları alalım o zaman  sıkıştırmalar başlayacaktır.

  • Rusçukkkk11 Eylül 2020 18:19

    Ama ab cart diye ambargo koyuyor üstelikde gazı ondan aldığı halde demek ki elleri rahat haksızda değiller gazı satmaya mecbur rusya ab almazsa kime satacak? Sonuç olarak dişine göre ülke oldumu aslan kesilir olmadığı zaman çağrı yapar ancak,gerisini kendiniz düşünün.

  • Erdem11 Eylül 2020 17:55

    Ne 33'ü, en az 100 askerimizin şehit edildiği söyleniyor.