E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya'dan anti-dolar ittifakı çağrısı---

Rusya'dan anti-dolar ittifakı çağrısı

Rusya'dan anti-dolar ittifakı çağrısı
19 Haziran 2014 - 15:30 borsagundem.com

Putin'in ekonomi danışmanı Glazyev, ABD'nin dolar sistemini çökertmeyi planlıyor

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Sergey Glazyev, yeni bir soğuk savaş çıkartmaya uğraşmakla suçladığı ABD’yi dize getirmek için dolar sistemini çökertmeyi önerdi.

Argumenty Nedeli dergisinde yayımlanan yazısında Glazyev, ABD’nin Rusya’ya daha geniş yaptırımlar uygulamak için Ukrayna’ya Moskova’nın doğrudan müdahale etmesini kışkırttığını öne sürerek, Washington’un savaş makinesinin en güçlü yanı olarak tanımladığı Fed’in para basmasını hedef alan bir plan ortaya koydu.

Putin’in danışmanı bunu sağlamak için doları uluslararası ticarette kullanmaktan vazgeçecek bir dizi ülkenin ittifak kurmasını önerdi. 

Glazyev ayrıca bu ülkelerin döviz rezervleri de dolar cinsinden varlıklardan oluşturmamaları gerekeceğini söyledi.

ABD’nin Rusya’ya üçüncü tur ekonomik yaptırım uygulaması halinde bunun Avrupa ülkeleri için çok kötü sonuçları olacağını söyleyen Glazyev, bu nedenle Avrupa iş çevrelerinin böyle bir ittifakın kurulmasında önemli çıkarları olduğunu da kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)