E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarRusya'dan beklenmedik faiz kararı---

Rusya'dan beklenmedik faiz kararı

Rusya'dan beklenmedik faiz kararı
29 Nisan 2011 - 13:27 borsagundem.com

Rusya Merkez Bankası sürpriz bir kararla bu yıl faizlerinde ikinci kez artışa giderek, politika faizlerini yüzde 8'den yüzde 8.25'e çıkardı

Ekonomistlerin çoğu tarafından öngörülmemesine rağmen, Rusya Merkez Bankası beklenmedik bir kararla, enflasyonu kontrol altına almak üzere bu yıl ikinci kez faiz artırdı. Rusya, politika faizi olan refinansman oranında 25 baz puanlık artış yaparak, yüzde 8'den 8.25'e  yükseltti.
Moskova'daki yetkililer, mevduat faizi oranlarını çeyrek puan artırarak 3.25'e, geri satın alma faizlerini de aynı oranda artışla yüzde 5.5'e çekti. Değişiklikler 3 Mayıs'tan itibaren uygulamaya konulacak.
Bu yıl enflasyon oranları, Rusya merkez bankasının hedefi oldu. Ülkede enflasyon Ekim ayından bu yana yüzde 6-7'lerde seyrediyor. Enflasyondaki artışta gıda ve akaryakıt fiyatları etkili oldu.
BRIC ülkelerinden, Rusya hariç, Brezilya, Hindistan ve Çin bu yıl 4 ve 4'ün üzerinde faiz artışı yaptı. Avrupa Merkez Bankası da bu ay 3 yıldan bu yana ilk kez faizleri artırmıştı.
Bankanın faiz artışını duyurduğu raporunda, kararın enflasyon beklentileri kapsamında hızlanan enflasyonu önlemek amacıyla alındığına dikkat çekildi.
Kararın ardından ruble, dolar karşısında yüzde 0.8 değerlenerek 27.3'e çıkarken, euro karşısında da yüzde 0.4 kazançla 40.5875 seviyesine yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)