E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRusya’dan Çin’e doğalgaz sevkiyatında yeni rekor---

Rusya’dan Çin’e doğalgaz sevkiyatında yeni rekor

Rusya’dan Çin’e doğalgaz sevkiyatında yeni rekor
02 Aralık 2023 - 18:56 borsagundem.com

Rusya’dan Çin’e gaz sevkiyatı 20 milyar metreküpü geçerek rekor seviyeye yükseldi.

Çin-Rusya doğalgaz boru sisteminin doğu kolu olan Sibirya’nın Gücü boru hattı ile Rusya’dan Çin’e gaz sevkiyatının ocak-kasım döneminde 20 milyar metreküpü geçtiği, bunun yeni rekor olduğu belirtildi.

Çin’in ulusal boru hattı operatörü PipeChina, “Boru hattı ile yılbaşından bu yana 20 milyar metreküpten fazla doğalgaz taşınarak rekor bir rakama ulaşıldı” açıklamasında bulundu.
China Daily gazetesinin haberine göre, işletmeye alındığı günden bu yana geçen 4 yılda söz konusu boru hattı üzerinden 50 milyar metreküpten fazla doğalgazın taşındığı kaydedildi.

Açıklamada, “Boru hattının kapasitesi kademeli olarak artırıldı. 2024’te kapasitenin daha da artması bekleniyor. Bu, ülkeye doğalgaz sevkiyat fırsatını önemli ölçüde artıracak” dendi.

Halihazırda Rus Gazprom şirketi, Çin’e doğalgaz sevkiyatını Sibirya’nın Gücü boru hattı üzerinden gerçekleştiriyor. Bu boru hattının Rusya-Çin sınırından Şanghay şehrine kadar uzanan kısmının uzunluğu 5 bin 111 kilometre olduğu belirtiliyor.

Petrol ve doğalgaz ithalatı azaldı

 

Mısır'ın doğalgaz ithalatı durdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN02 Aralık 2023 19:51

    Doğalgaz gibi malın olsun.ölüsü bile yeter.ABD nin gazına giden ve onların korkusundan  ab yüksek fiyatlardan doğalgazı almaktadırlar.