E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Katar'a S-400 açıklaması---

Rusya'dan Katar'a S-400 açıklaması

Rusya'dan Katar'a S-400 açıklaması
03 Haziran 2018 - 12:46 borsagundem.com

Rus senatör, "Suudi Arabistan’ın itirazları Katar'a S-400 sevkiyatı planımızı etkilemeyecek" dedi

Rusya Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Kondratyev, Rusya’nın Katar’a S-400 füze savunma sistemi sevkiyatı planlarının Suudi Arabistan’ın itirazlarından etkilenmeyeceğini söyledi. Kondratyev’e göre Riyad’ın tavrında ABD’nin baskısı da etkili.

Sputnik’e konuşan Kondratyev, "Rusya kendi çıkarlarını gözetmek, Katar’a S-400 sevkiyatı yapıp devlet bütçesine para getirmek istiyor. Suudi Arabistan’ın itirazlarının bu konuyla bir bağlantısı yok, Rusya’nın planları değişmeyecek. Riyad’ın bölgede baskın bir rol oynadığı açık, ancak Katar, Rusya’dan S-400 sistemleri alarak avantaj sahibi olacak. Bu nedenle Suudi Arabistan’ın tavrı, anlaşılır" ifadelerini kullandı.

'ABD, BÖLGEDEKİ PAZARINI KAYBETMEK İSTEMİYOR'

Kondratyev, Washington’ın da Riyad’ı Moskova ile Doha arasındaki anlaşmaya karşı çıkmaya teşvik ettiğini söyledi. Kondratyev "ABD, bölgedeki çok kârlı bir silah pazarını kaybetmek istemiyor, Suudilere bu anlamda baskı yapmaya devam edecekler" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )03 Haziran 2018 22:16

    Tamp ın hataları, ruslara yarıyor. rusya mana ile ciddi biçimde ortadoğuda egemen olmaya başladı. suriyeyi karıştırmasadı tramo rusya giremezdi akdenize, orta doğu germesedi tramp rusya satamazsı bukadar silah malzeme... ABD hata üstüne hatada. bide F-35 vermicekmiş Türkiye ye kaybeden uzun vade ABd olacak. Rusya en gelişmiş su tipi uçakları satacaktır ortadoğuya.

  • fafa03 Haziran 2018 15:57

    Amerika,Suudi Arabistan'ı Katar'a saldırtırsa bizim askerler ne yapacak?Hadi kazara üslerimiz bombalandı,ne yapmamız gerekir?Amerika'nın istediği de bu olmalı.

  • erol g.03 Haziran 2018 13:26

    Rusya s 400 üretip pazarlayarak köşeyi dönmeye başladı BİZ İSE YEDİĞİMİZ PİRİNCİ KURU FASULYEYİ BARBUNYAYI NOHUTU MERCİMEĞİ ETİ İTHAL EDEREK YABANCI ÜLKELERİ KÖŞE DÖNDÜREN OLDUK Çiftçimizin ürettiği mahsulleri paketleyip satan büyük firmalar olmadığından ürünlerinin çoğu dalında/tarlada çürüyor

  • fafa03 Haziran 2018 15:52

    Biz paramızı toprağa gömdük.Bilim ve teknolojiyle ,üretimle işimiz olmaz;çünkü bunların getirisi kısa vadeli değildir.