E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarRusya'dan kripto para borsaları planı---

Rusya'dan kripto para borsaları planı

Rusya'dan kripto para borsaları planı
14 Ağustos 2024 - 15:21 borsagundem.com

Rusya Maliye Bakanı Siluanov, Rusya Merkez Bankası ile kripto para borsalarını yasallaştırmak üzere çalışma yaptıklarını söyledi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, başkent Moskova'da düzenlenen bir etkinlikte konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Siluanov, Rusya'da kripto para ödemeleri ve madenciliğine yönelik son dönemde çeşitli yasaların yürürlüğe girdiğini belirterek, kripto para borsalarının yasallaştırılması planlarından bahsetti.

Söz konusu yasaların ardından geriye kripto para borsalarına yönelik düzenlemelerin kaldığına işaret eden Siluanov, "Geriye, kendi resmi yasal kripto borsalarımızın oluşturulmasının sonuca ulaştırılması kaldı. Bu hala gri bir alanda, (kripto para borsaları) ne yasal ne de yasa dışı durumdalar." dedi.

"Yasallaştırılmasını istiyoruz"

Rus hükümetinin bu konuda çeşitli istişareler yaptığını anlatan Siluanov, "Bu konuyu Rusya Merkez Bankası ile görüşüyoruz ve birlikte üzerinde çalışıyoruz. Farklı bakış açıları nedeniyle bunu nasıl yapacağımız konusunda bir çözüm bulamadık. Biz bu sürecin yasallaştırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Siluanov, Rusya Merkez Bankasının ise konuya daha temkinli yaklaştığını söyledi.

Putin, uluslararası ödemelerde kullanılmasını onaylamıştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Ağustos'ta, kripto paraların uluslararası ödemeler ve Forex işlemlerinde deneysel olarak kullanılmasını ve kripto para madenciliğini yasal hale getiren yasaları onaylamıştı.

Rusya Merkez Bankası 2021'de hazırladığı raporla ülkede kripto paraların tümüyle yasaklanmasını talep etmişti. Ancak kripto paralar, Ukrayna savaşının ardından Rus bankalarının SWIFT ödeme sisteminden çıkarılması nedeniyle ülkede giderek yaygınlaşmıştı.

Rusya’nın uluslararası ödemelerinde kripto para dönemi başlıyorRusya’nın uluslararası ödemelerinde kripto para dönemi başlıyor

 

Kripto borsasından 166 milyon dolarlık dolandırıcılıkKripto borsasından 166 milyon dolarlık dolandırıcılık

 

Bitcoin balinaları kripto borsalarını terk ediyorBitcoin balinaları kripto borsalarını terk ediyor

 

Kripto borsalarında işten çıkarma döngüsü şiddetleniyorKripto borsalarında işten çıkarma döngüsü şiddetleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)