E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan NATO'ya Türkiye çağrısı---

Rusya'dan NATO'ya Türkiye çağrısı

Rusya'dan NATO'ya Türkiye çağrısı
02 Şubat 2016 - 22:29 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, NATO hava sahası gibi bir kavramın olmadığını ileri sürdü.

Rus RİA Novosti ajansına konuşan Kelin, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili konunun çözümü için NATO'nun adres gösterilmesine şaşırdığını söyledi.

Kelin, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi olayının çözülmesi konusunda NATO'nun rol üstlenmesi için hiçbir neden bulunmadığını ileri sürdü.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait bir SU-34 savaş uçağının 29 Ocak 2016'da Türk hava sahasını ihlal ettiğini duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ihlal öncesinde Rus uçağının, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edildiği belirtilmişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk yetkililerinin sürekli uyarılarına rağmen bir Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini belirterek, Rusya'yı sorumlu hareket etmeye ve NATO hava sahasına saygı göstermeye davet etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Ulaş03 Şubat 2016 06:38

    Biz aynısını yapsak savaş çıkarırlar.Zenginliğin verdiği şımarıklık.Zengin olmak güçlü olmak değildir.Küçük ama saldırgan köpek büyük köpeği yener.Her iki ülkede büyük zarar görür.Türkiye ukraynaya benzemez.

  • dlbyz02 Şubat 2016 22:42

    ruslar duvara toslamak üzere