E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan Ukrayna'ya 15 milyar dolar---

Rusya'dan Ukrayna'ya 15 milyar dolar

Rusya'dan Ukrayna'ya 15 milyar dolar
18 Aralık 2013 - 04:41 borsagundem.com

Hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü Ukrayna'ya Rusya'dan büyük destek geldi. Moskova, 15 milyar dolarlık Ukrayna tahvili aldığını duyurdu

Ukrayna'da hükümet karşıtı gösteriler sürüyor. Rusya ile yakınlığı bilinen Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in AB ile Komisyonu Ortaklık Anlaşması'nı imzalamaması üzerine başkent Kiev'de hükümet karşıtı gösteriler patlak vermişti. Gösteriler devam ederken Rusya'dan flaş bir hamle geldi. Ukrayna'nın Moskova yönetimi ile yakınlığını protesto eden gösterilere karşın Rusya, 15 milyar dolarlık Ukrayna tahvili aldığını duyurdu.
AB'DEN 20 MİLYAR EURO İSTEMİŞTİ
Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, önceki gün yaptığı açıklamada ülkesinin, AB ile Ortaklık Anlaşması'nın imzalanması çerçevesinde 20 milyar Euro mali yardım istediğini bildirmişti.  Bakanlar Kurulu'nun önceki gün yapılan oturumunda konuşan Azarov, meydanlarda gösteri yapanların, AB ile Ortaklık Anlaşması'nın acilen imzalanmasını talep ettiğini hatırlatarak, hükümetin de bunu arzuladığını ancak ülke ekonomisinin bundan dolayı oluşabilecek kayıplarını en aza indirecek koşulların oluşturulması gerektiğini kaydetmişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...18 Aralık 2013 09:40

    ucuz gaz, eee rusya deseği geldi hukumete... halk hukumeti istemiyor, yuzumuzu avrupaya dondurelım dıyor, hukumette rusya sana dondum yuzumu destekle benı putinnnnnnn diyo... al gulum-ver gulum koltuğa yapışmış hukumet neolur saolsun kalkmıyor en ıyısını ben yaparım yapıyorum dıye :) eee tek dekomrası bizde yok. ukraynada da demokrasi var canım