E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Ukrayna'ya tehdit---

Rusya'dan Ukrayna'ya tehdit

Rusya'dan Ukrayna'ya tehdit
11 Nisan 2014 - 06:41 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus gazı alıcılarına, Ukrayna'nın Rus gazı borcunun kritik seviyeye ulaşmasından endişe duyduğunu belirten mektup gönderdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'dan gaz satın alan ülke liderlerine, Ukrayna'nın Rus gazına olan borcunun kritik seviyeye ulaşmasından duyduğu endişeleri içeren bir mektup gönderdiği bildirildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Pekov'a göre Putin, Ukrayna'nın ülkesine olan gaz borcunun giderek artması nedeniyle, Rusya'dan gaz satın alan ülke liderlerine mektup gönderdi.

Peskov, "Putin imzalı bir mektup diplomatik kanallarla Doğu ve Batı Avrupa ülkeleri liderlerine iletildi, bir kopyası da Brüksel'e gönderildi. Putin bu mektupta, Ukrayna'nın Rus gazına biriken borcunun kritik seviye ulaşmasından dolayı oluşan endişelerini ifade ediyor" dedi.

Mektupta, söz konusu durumun çözümü adına Kremlin'in tekliflerinin de yer aldığını ifade eden Peskov, "Ancak bunu şimdilik açıklamıyoruz. Mektup gereken önlemlerin alınması için gönderildi, çünkü durum aciliyet arz ediyor" bilgisini paylaştı.

Başbakan Dmitriy Medvedev de Putin-Kabine üyeleri toplantısında, Ukrayna'nın Rusya'ya, çoğunluğu gaz satışı olmak üzere 16,6 milyar dolar borcu olduğunu söylemişti.

Medvedev, Ukrayna ile imzalanan gaz satış anlaşması gereği, dönem taksitlerinin yatırılması şartıyla avans sisteminde çalıştıklarını belirterek, Ukrayna'nın anlaşma şartlarına uymadığını ve Gazprom'un ön ödemeli sisteme geçme hakkına sahip olduğunu kaydetmişti.

Putin ise Ukrayna ile bu konuda ilave görüşmeler yapılmadan, mevcut sistemle gaz satışına devam edilmesini istemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)