E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya yaptırımlar azaldı---

Rusya'ya yaptırımlar azaldı

Rusya'ya yaptırımlar azaldı
18 Mart 2015 - 06:47 borsagundem.com

Avrupa Birliği Rusya konusunda gevşeme yapabilir

Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya karşı yaptırım uygulamada konusunda istekliliğinin azaldığına yönelik ipuçlarına Vladimir Putin’in ziyaret defterinde rastlanabilir.

Güney Kıbrıs Başkanı Nicos Anastasiades, Şubat ayında Rus lideri ziyaret ederek Rus donanmasının Kıbrıs limanlarına erişimini onayladı. Mart ayında, Putin tarafından “öncelikli partner” olarak işaretlenmiş İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin ziyaretinin gerçekleştiği görülüyor. Nisan ayında ise Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras Moskova’da bulunacak.

Macaristan, Slovakya, Avusturya ve İspanya’nın yanı sıra bu üç ülke Rusya’nın Ukrayna’yla karşıtlığını protesto etmek amacıyla oluşturulan ekonomik engellerin isteksiz destekçilerini oluşturuyorlar. Doğu Ukrayna’da istikrarsız da olsa bir ateşkes yerleşirken, yaptırım karşıtı blok Brüksel’de Perşembe günü başlayacak zirvede bu durumu yönelik biraz daha netleştirecekler.

Londra’daki Avrupa Reform Merkezi’nden Ian Bond, “Yüksek ihtimalle yatırımlarla ilgili bir karar vermeyi erteleyecekler ve yaptırımların vadesinin dolması öncesindeki son ana kadar bekleyecekler” dedi.

AB hükümetleri Rusya ile ticaret ve vize görüşmelerini durdurmuş ve Rus politikacılarını ve ordu yetkililerini Kırım’ın ilhakının ardından geçtiğimiz Mart’ta kara listeye almaya başlamıştı. Varlık dondurmaları ve seyahat yasakları genişletilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)