E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'ya yeni yaptırımlar---

Rusya'ya yeni yaptırımlar

Rusya'ya yeni yaptırımlar
17 Temmuz 2014 - 07:31 borsagundem.com

ABD hükümeti Ukrayna konusundaki tavrını değiştirmeyen Rusya'ya, şirketlerini hedef alan yeni yaptırım kararları aldı

ABD’den Rusya'ya yeni yaptırımlar geldi. Obama hükümeti, Ukrayna’daki tutumu nedeniyle Rusya’nın büyük şirketlerine yaptırım kararı aldı. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın en büyük petrol üretici Rosneft, ikinci büyük petrol üreticisi Novatek ile bazı finans ve savunma şirketlerinin bulunduğu listeyi "önemli ve hedefe yönelik" olarak niteledi. Obama, "Beklentimiz, Rus yönetiminin, Ukrayna'daki eylemlerinin, Rus ekonomisinin zayıflaması ve diplomatik yalnızlığın artması gibi neticelerinin olduğunu bir kez daha göreceği yönünde" dedi.

OBAMA: DEFALARCA UYARDIK

Obama, Rusya'nın, "Ukrayna sınırından silah ve militan geçişini durdurması, ayrılıkçıları ellerindeki rehineleri serbest bırakma ve bir ateşkesi desteklemeye çağırması, uluslararası arabuluculuk altında görüşmeler yürütmesi ve sınırda gözlemcilere izin vermesi" gibi adımlar atması gerektiğini defalarca yinelediğini, bu hususu hem kendisi hem de Avrupalı birçok ortaklarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ilettiğini kaydetti.

PUTİN: İLİŞKİYE ZARAR VERİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yeni yaptırımların iki ülke arasındaki ilişkilere büyük zarar verip çıkmaz bir yola sokacağını söyledi.

MERKEL: YENİ YAPTIRIMLARI KONUŞACAĞIZ

Diğer yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği zirvesinde Rusya'ya ilave yaptırımları görüşeceklerini söyledi. AB devlet ve hükümet başkanlarının akşam yemeğine katılmak için Brüksel'e gelen Merkel, basına yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'da barışa katkısının yetersiz olduğuna inandığımız için yeni yaptırımları konuşacağız" dedi. AB zirvesi taslak kararlarında, Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı militanların silahsızlandırılması ve sınırdan silah akışının durdurulmasında yeterli çabayı göstermemekle suçlanarak Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın Rusya'ya yeni kredi açmasının engelleneceği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)