E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemS-400 krizi pazarlık masasında---

S-400 krizi pazarlık masasında

S-400 krizi pazarlık masasında
13 Nisan 2018 - 09:58 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına ilişkin açıklamalarda bulundu

ABD'den Türkiye'nin Rusya ile S-400 anlaşmasını engelleme çabaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "O iş bitmiştir" diyerek anlaşmadan geri dönmeyeceklerini açıkça ilan etmesine rağmen, ABD'den "Türkiye ile görüşüyoruz" açıklaması geldi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde 2019 savunma bütçesi üzerine düzenlenen panelde S-400 konusunda bir soruyu yanıtladı.

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemine ilişkin "Bunu tavsiye etmiyoruz. Şu anda NATO ile çalışabilecek sistemler için dış askeri satış seçenekleri sunmak dahil Türkiye ile görüşüyoruz" dedi.

Mattis Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu dolayısıyla Rusya’dan alınan S-400 sistemlerinin Türkiye’nin geri kalan silah sistemleri ile çalışmayacağını söyledi. Türkiye’ye şu anda iki NATO ülkesinin hava savunma sistemi sağladığını söyleyen Mattis, " "Bunu yaparken aynı alana bunlara uyuşmayan bir füze savunma sistemi koyduğunuzda bu NATO’nun menfaatine olmayacaktır. Bunu tavsiye etmiyoruz. Şu anda NATO ile çalışabilecek sistemler için dış askeri satış seçenekleri sunmak dahil Türkiye ile görüşüyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • S avci15 Nisan 2018 23:56

    Bu amerikalilar şerefsiz dir

  • fafa13 Nisan 2018 19:20

    Şayet bu anlaşmadan cayarsak,ne Rusya'ya karşı,ne dünyaya karşı bir güvenilirliğimiz kalır.Görüşüyor olmamız bile bir yanlışlık.Bundan sonra bize kimse güvenmez,oyun mu oynanıyor.İkisini de alalım derseniz,yüklü bir masraf.Amerika dürüst değil,Rusya ile aramızı bozmak istiyor.

  • demirkan 13 Nisan 2018 19:41

    CUMHUR BAŞKANIMIZ. O DEFTER KAPANDI DEDİ. VE SÖZÜMÜZDEN ASLA DÖNMEYİZ DEDİ.

  • altay13 Nisan 2018 14:49

    bu füzeler nato menfaati için değil türkiyenin güvenlığı için alınıyor... bekle amerika füzeler geliyor ...bunlar hem akıllı hem yeni :) :) :)