E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSabah iki bakanı hedef gösterdi ---

Sabah iki bakanı hedef gösterdi

Sabah iki bakanı hedef gösterdi
24 Eylül 2012 - 09:36 borsagundem.com

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi 3 ismi son zamlardan sorumlusu olarak lanse etti

İktidara yakınlığıyla bilinen ve muhalefetin ‘yandaş medya’ olarak nitelendirdiği Sabah gazetesi, alışılagelmiş yayın politikasının dışına çıkarak ekonomi yönetimindeki 3 önemli isme ağır eleştiriler yöneltti. Zamlardan sonra yayınlanan haberde, “Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın ısrar ettiği aşırı sıkı para politikasıyla büyüme hedefin altında kalıp, bütçe açık verince Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de vergi artışına sarıldı” denildi.
Bu arada, doğalgaz zammına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da onay vermediği belirtiliyor.
“Ekonomi yönetiminin vergi artışlarıyla vatandaşın cebinden aldığı 8.5 milyarın neredeyse yarısından fazlası Merkez Bankası'nın faizleri yüksek tutması nedeniyle artan faiz ödemelerine gidecek” denilen yazıda yüksek faiz politikası eleştirilerken bankaların açıkladığı yüksek kar rakamlarına da dikkat çekiliyor.
Ali Babacan, Erdem Başçı ve Mehmet Şimşek'in politikalarının yanlış olduğu sık sık vurgulanırken yanlış politikalar sonucu ortaya çıkan zam gereğinin Türkiye'yi yeni bir sarmala daha soktuğu kaydediliyor. Özellikle de akaryakıta yapılan zamların etkisiyle artan maliyetlerin enflasyona yansıyacağı vurgulanırken, bu durumun önümüzdeki günlerde Hazine ihalelerinden tüketici kredilerine kadar birçok alanda beklenen faiz düşüşüne engel olacağı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AKP'NİN LÜKS YAŞANTISI!24 Eylül 2012 15:22

    AKP hükümeti son yıllarda MİLLETE ŞİRİN GÖZÜKMEK için yüzbinlerce yeni memur aldı.Doğal olarak bu memurlara ödediği maaşlar ve yaptığı maaş zamları nedeniyle bütçede açık deliği kocaman büyüdü.Bakan Şimşek'i telaş sardı hemen zam yapmak için.Zevk alıyorlar zam yapmaktan bunlar.Biraz kendi maaşlarından,bindikleri zırhlı 500 milyarlık lüks Mercedes'lerden,biraz harcırahlarından,lüks jet uçakları lükslerinden,yüzlerce koruma ordusu taşıma lükslerinden vazgeçebilseler bu ZAMLARA gerek kalmaz!Ama nerede bunu yapacak iktidar.Halka geldi mi herşeyde CİMRİLER,kendilerine geldi mi her konuda BONKÖRLER,MÜSRİFLER! Çünkü ceplerindeki parayı değil,milletin parasını varlıklarını harcıyorlar.TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YİYENLER,MERAK ETMESİNLER BİR GÜN BUNLAR ONLARDAN ÇIKACAKTIR!

  • 24 Eylül 2012 12:05

    böyle maliye politikası olur mu?madem bütçeniz açık verecek, o zaman memura ne diye zam yaptınız?memur maaşları nedeniyle oluşan açığı maaşı ya da sosyal güvencesi olmayan vatandaş neden ödüyor?

  • SURİYE İÇİN YAPILAN ZAMLAR24 Eylül 2012 10:56

    BÜTÇE TABİİ Kİ AÇIK VERECEK.AKP HÜKÜMETİ KAPILARI SONUNA KADAR AÇINCA 100 BİN SURİYELİ HUCUM ETTİ.AYLARDIR 100 BİN SURİYE'LİYİ HER GÜN DOYURUYORUZ,KENDİ İNSANLARIMIZ AÇKEN!100 BİN İNSANI AKP HÜKÜMETİ NEYLE DOYURACAK,KAYNAK YOKSA. ESASINDA BU 10 MİLYARLIK ZAM KAZIĞI,SURİYELİLERE BAKMAK İÇİN YAPILAN ZAMLARDIR.YAZIK,TÜRK MİLLETİ GERÇEKTEN BİTMİŞ!HERŞEYE KARŞI DUYARSIZ,UMARSIZİTEPKİSİZ BİR TOPLUM OLDUK.UYAN MİLLET UYAN ARTIK!