E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSABANCI 15 ÇİMENTO FABRIKASINA BAKIYOR---

SABANCI 15 ÇİMENTO FABRIKASINA BAKIYOR

SABANCI 15 ÇİMENTO FABRIKASINA BAKIYOR
17 Ağustos 2010 - 04:40 borsagundem.com

İç piyasada yüzde 20’lik pazar sınırına ulaşan Sabancı, çimentoda dışarıya yöneldi. Sabancı, Balkanlar, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde 15 ayrı satın alma birden yürütüyor

Türkiye’de kapasite artırımı ya da satın alma düşünmediklerini söyleyen Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Balkanlar başta olmak üzere, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde yaklaşık 15 tane satın alma alternatifi üzerinde çalışma yürüttüklerini açıkladı. Sabancı Holding Çimento Grubu bünyesinde, holdingin Alman Heidelberg Cement ile ortak şirketi Akçansa ve Çimsa yer alıyor. Göçmen “Türkiye’de büyüdük şimdi de sıra yurt dışına geldi. Heidelberg ile 15 senedir iyi giden ortaklığımız var. Bu modeli başka ülkelere de götürebiliriz. O da sürecin içerisinde, sadece Çimsa ile yapacağız diye bir şey yok. İki yapıyı birbirine grift hale getirmeden yapmak lazım. Şu anda devam eden belki 15 tane çalışma var. Yüksek fiyatla almak istemiyoruz” dedi. İÇERİDE KAPASİTE ARTIŞI YOK Göçmen baktıkları satın alma fırsatlarına ilişkin kriterleri sıralarken, “Değer yaratacak fiyatta, Türkiye’deki mevcut network’te sinerji yaratacak bölgelerde, büyüme potansiyeline sahip, kurum olarak o ülke riskini alabileceğimiz, mevcut network’ümüzün uzantısı olacak” ifadelerini kullandı. Göçmen, satın alma fırsatlarının şirketlerin kendi kaynaklarıyla ilave sermaye koymayı gerektirmeyecek şekilde finanse edilebileceğini kaydetti. Türkiye’de ise pazarın yüzde 20’sinden fazlasına sahip olmaları ve kapasite fazlası bulunması nedeniyle yeni kapasite artırımına gitmeyeceklerini vurgulayan Göçmen “Ulaştığımız pazar büyüklüğü nedeniyle Türkiye’de herhangi bir satın almanın tarafı olmayız” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)