E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSabırlı ve inançlıysanız hisse alın---

Sabırlı ve inançlıysanız hisse alın

Sabırlı ve inançlıysanız hisse alın
18 Ocak 2016 - 08:30 borsagundem.com

Templeton Global Macro'nun baş yatırım yetkilisi Michael Hasenstab, gelişmekte olan piyasalardaki düşüşün gelişen piyasaları cazip kıldığını söyledi

Templeton Global Macro'nun baş yatırım yetkilisi Michael Hasenstab, piyasaların gelişmekte olan piyasalarda bir ekonomik çöküşü fiyatladıklarını ve bunun bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Hasenstab, "Bu her 10 yılda bir yaşanan bir durum, büyük bir panik satış var. Global ekonomi yavaşlıyor. Ancak bu bir çöküş değil. İnsanlarını gelişmekte olan piyasa varlıkları için oldukları kadar kötümser olduklarını hiç görmemiştim. Piyasalar tam bir çöküşü fiyatlıyorlar, ancak sadece yavaşlama fiyatlanmalı. Bu nedenle eğer sabırlıysanız ve inançlarını koruyacak gücünüz var ise alım için iyi değerler söz konusu" diye konuştu. 
Gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinden 2015 yılında 74 milyar dolar çıktı. 2014 yılında bu rakam 25 milyar dolar olmuşu. Asya gelişmekte olan piyasalarından çıkan para ise Japonya hariç bırakıldığında 39 milyar dolar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7218 Ocak 2016 09:52

    Altın TL bazında Bistin tarihi diplerine çok mu uzağız...yarım kilo altın şimdiki fiyatlarla aşağı yukarı 48 0000 50 000 desek bu fiyatlar tarihi en kötü zamnların fiyatları olduğuna göre demek ki 62 000 gibi seviyeler kıyak denebilir..Ancak ben öyle şirketler ararım ki endeksle korelasyonu olumlu kopuk olsun..Hali hazırdaki yatırımlarımda bunun sağlaması ve testi tamam ..Yaani mesela böyle bir hisseyi şimdi alsan 1 lira , 62 000den alsan en fazla 94 kuruş olacak belli,..Eh adam haklı; 7 sene sonra 10 lira olacak hisseyi şimdi ha 1tl den almışsın, ha 94 kuruştan...Herr zaman uzun vade adamı olucan hoca..Kısa vadede elini, kurtarırım diye kıyma makinasına sokmak isteyenlerin çoğu kolları bile kesemeyip, kıyma olup gidiyorlar..sermaye gitti mi de toparlamak????"Hadi lenn 7 sene kim bekler?" diyorsanız..benim nikimi internetten bi araştırmanızı öneririm..Ben de yalan olmaz:)

  • Bika18 Ocak 2016 08:53

    Dibini görmediğimiz bulanık suya girmek yerine, çamur dibine çöksün su berraklaşsın diye beklemekte var !

  • küllüm olmak var artık!!!18 Ocak 2016 08:51

    hasssienstab,borsadan anlamıyor galiba,petrol 28 dolara düşünce nerdeyse çıkarma maliyetine gelince kar kalmayınca çıkaran devletlerin geliri kalmadı ve devletlerin giderleri çok daha fazla olduğundan bu devletler batma yönünde ilerliyor venezuella,norveç zordurumda sıra rusya ve araplara geliyor,çinde büyüme 11'den 5'lere düştü bankalar bu tür ülkelerde her an batış sinyali verebilir,şirketleri ise zaten küllüm ağırlıklı yani borsalarda görülen çöküş sinyallerinin temel sebebleri var ise borsalardan uzak durmalı tasarruflar korunmalı yoksaaa....