E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSabri'nin bitmeyen çilesi---

Sabri'nin bitmeyen çilesi

Sabri'nin bitmeyen çilesi
12 Ağustos 2011 - 14:07 borsagundem.com

10 yaşında Florya'nın kapısından giren Sabri hayalinin gerçek olması için müjdeli haberi bekliyor

2007-2008 sezonu... Galatasaray alt yapısından yetişen Sabri Sarıoğlu, kaptanlık pazubandının 'problem yıldız' Cassio Lincoln'e verildiği için oldukça üzgün. Genç oyuncu, "Hayaliyle yaşadığın bir şeyi gerçekleştirememek insanı kırıyor" sözleriyle üzüntüsünü dile getiriyor.
Sabri, tepkisinde haksız da sayılmaz. Ne de olsa 10 yaşından beri sarı-kırmızılı kulüp içinde. O günlerde büyük bir burukluk yaşayan oyuncu, kaptan Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferinin ardından pazubandın en kuvvetli adayı konumunda. Zira 8 senedir A takımda ve Aslan'ın Ayhan'dan sonra en eskisi.
Galatasaray formasını ilk kez 4 Mayıs 2003 tarihinde oynanan 1-1'lik Trabzonspor maçında terleten Sabri, kendisini 2003-2004 sezonunda A Takıma alan teknik direktör Fatih Terim'den 'kaptanlık' müjdesini bekliyor. Ancak çömezlikten kaptanlığa uzanan süreç, milli oyuncu için hiç de kolay olmadı.
Yıllardır hiyerarşi içerisinde değişen kaptanlığın Hertha Berlin maçında Lincoln'e verilmesi üzerine Arda, Beşiktaş derbisi sonrası "Bu saatten sonra ikinci kaptan olmam. Maça kaptan çıkarım, sahada pazubandı almam" diyecek kadar tepkiliydi. Bir sezon sonra aynı tepkinin başrolündeki isim Sabri Sarıoğlu'ydu.
Bir karşılaşmada Hakan Şükür'ün sakat, Ümit'in cezalı, Hasan'ın yedek soyunması bile sezon başında 4. kaptan olarak belirlenen Sabri'nin pazubandı takmasına yetmedi. Öyle ki kadro dışı bırakıldıktan sonra yeniden takıma dönen genç futbolcunun yerine Ayhan kaptan olarak sahaya çıktı.
Başkan Adnan Polat'ın "Bütün oyuncular karara uymak zorunda. Uymayanlar için Florya'nın 5 kapısı var" açıklamasının yankıları sürerken, Kocaelispor maçında Servet'in oyundan çıkmasıyla verilen pazubandı yere attığı yönündeki haberler nedeniyle Sabri, Galatasaray TV'de taraftardan özür dilemek zorunda kaldı.
1 Kasım 2009'daki Sivasspor maçında ise Arda'nın oyundan çıkarken pazubandı verdiği Mehmet Topal, pazubandı takması için iki kez Sabri'nin yanına gitti. Ama milli futbolcu, kaptanlığı istemedi. Mehmet'in bir süre taşıdığı bandı Uğur Uçar'a vermesi üzerine 22 yaşındaki genç oyuncu, mücadeleyi kaptan bitirdi.
2010'da da kriz devam etti. Ligin ilk yarısındaki iki karşılaşmada kaptanlıkla ilgili Arda'yla tartışan Sabri, "Bir daha pazubandı takmam" şeklinde sitem etti. İkinci yarıdaki Ankaragücü sınavında ise Arda'nın cezalı, Ayhan'ın yedek olmasından dolayı milli futbolcu, ilk kez kaptan olarak sahaya çıktı.
Emektarlar Bülent, Ergün, Hakan, Hasan ve Ayhan'ın yanı sıra Ümit, Arda ve Servet'in kaptanlığında oynayan Sabri, geçen sezon ancak Arda ve Ayhan'ın yokluğunda bu onuru yaşayabildi. Şu günlerde ise 'gözümü burada açtım' dediği Galatasaray'ın kaptanlığı için gün sayıyor.
GÖKHAN KARATAŞ - AJANSSPOR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)