E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSabri'nin fotoğrafı odamda---

Sabri'nin fotoğrafı odamda

Sabri'nin fotoğrafı odamda
17 Mart 2011 - 08:36 borsagundem.com

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman derbi maçla ilgili konuşurken ilginç bir anektod da aktardı

“G.SARAY’LA oynadığımız ilk maçla ilgili bir fotoğrafı duvarıma astım. Çok net bir penaltı vardı. Anormal net bir penaltı vardı. Futbol hayatımda gördüğüm en bariz fauldü (Sabri’nin ceza alanı içinde Dia ile girdiği ikili mücadele). Bir futbolcunun iki ayağı futbolcunun omuzları üstündeyse bu net fauldür. Bu fotoğraf duvarımda duruyor hala bakarım.”
FATURAYI KENDİSİNE KESTİ
Aykut Kocaman, ilk yarıdaki 0-0’lık G.Saray beraberliğinin faturasını kendisine kesti:“İlk devredeki Kayseri ve G.Saray maçlarında ciddi hocalık hataları yaptım.. Çıkardığım takım, o zamanki duygusal atmosfere uygundu.. Ama bu kez Arena’da kazanabiliriz.”
F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yarın oynayacakları G.Saray maçı öncesi büyük bir özeleştiri yaparak “İlk maçtaki 0-0’lık skorda benim hatalarım var” dedi.. İşte 45 yaşındaki teknik adamın tesislerde basınla yaptığı sohbetten cümleler:
“BİZİ favori yapan nedenler sadece bulunduğumuz konum değil, oynadığımız oyun da bizim favori gösterilmemize neden oluyor. Yüksek bir motivasyonla, yeni stadında F.Bahçe ile oynayacak bir takımın karşısına çıkacağız. Kollektif anlayışımızı sürdürürsek favori olarak gittiğimiz maçlardan iyi sonuçlarla döneriz.
G.SARAY ve Kayseri maçlarında ciddi teknik direktörlük hataları yaptım. Kabul ediyorum.. Fakat insan tecrübeleniyor. İlk maçtaki Aykut ile şuankinin arasında büyük farklar var. Hepimiz her geçen gün olgunlaşıyoruz.
G.SARAY ile oynadığmız ilk maçta sahaya çıkardığım takım, o günün duygusal atmosferine uygun bir takımdı. Sağda Stoch, önde Alex, Niang, merkezde Emre ve Mehmet’i biraz daha sert, topun arkasına daha fazla geçen bir hale getirseydim o maç farklı olabilirdi.
‘BAROS-CULIO’YA DİKKAT’
G.SARAY’I yenersek şampiyonluk şansımızı en az yüzde 10 daha artıracağız. Özel bir şey yok. Yarın(bugün) G.Saray’ın artılarını eksilerini göreceğiz. Kaybedecek bir şeyleri olmayanlar en tehlikeli gruptur.
SKORLAR istedikleri gibi değil ama oyun anlayışı ve oyun gücü açısından skorlarla bağdaşır durumları yok. Sezona başlarken en az bizim kadar şampiyonlukta iddalıydılar. Son 2-3 haftalık periyotta inişleri çıkışları olan bir takım gibi gözüküyor. Bu yüzden de dikkatli olmalıyız..
BU arada Aykut Kocaman, ‘G.Saray’da önlem alacağınız oyuncular olacak mı?’ sorusuna şu cevabı verdi: “G.Saray’ın kadrosu konusunda 7-8 oyuncusunu hesap edebiliyorum ama 2-3 oyuncusu konusunda tahminim yok. Benim düşündüğüm kadroda 2 oyuncu var ki bize tehdit oluşturabilecek futbolcular. Culio ve Baros.. Onlara önlem alacağız.”
‘ÖYLE BiR 4 MAC OYNAYACAĞIZ Ki..’
“G.Saray, Bursa, Es-Es ve G.Antep’in ardından şampiyonluk yolu şekillenir. Eğer G.Saray’ı yenersek bu 3 maç öncesi şarj olacağız ve bu bizi arkadan itecek.”
“ŞAMPİYONLUK düğümünün önümüzdeki 4 maçta çözüleceğini düşünüyorum. Öyle bir 4 maça çıkacağız ki, G.Saray maçı bunlar içinde bizim süratimizi artırabilecek bir karşılaşma olacak. Tersi olursa bu 4 maçlık periyot, bizim de Trabzonspor için de çok fazla zorlu olacak.
FAVORİYİZ ama gidip kolay yeneceğiz diye düşünürsek bu bizi hayal kırıklığına uğratır. Ne gözümüzde büyüteceğiz, ne de G.Saray şu anda ligin 11. sırasında 33 puanı var diyerek onları küçülterek oraya gideceğiz. Hassas bir denge var, bunu lehimize çevirmek için dikkatli olacağız.
‘DÜĞÜM ÇÖZÜLÜR’
OYNANMAMIŞ maçlar her zaman en zorudur. İkinci yarının ilk maçları olan Antalya ve Trabzon maçları var olma maçlarıydı. Ondan sonraki süreç, rakibin kaybetmesine bağlıydı. Şimdi yeni bir dönem başlıyor.
G.SARAY, Bursa, Eskişehir ve G.Antep.. İki hafta sonra Trabzon bu 4 maç içine girecek. Bu düğümü çözecek etap olarak gözüküyor. Arena’da kazanmak tekrar kendimizi şarj edecek ve sonrasındaki maçlarda bize çok yüksek bir rüzgar sağlayacak.”
‘Emre Arena’da olmalıydı'
“Yokluğu bizim için dezavantaj. Bu maçları çok fazla oynamış bir isim. Nasıl davranacağını iyi biliyordu.”
“EMRE takımdaki en önemli oyunculardan bir tanesi. Böyle bir oyuncudan mahrum kalmak; her ne kadar ben takımın önemli olduğunu söyleyen biriysem de dezavantajdır. Emre’nin oynamaması bizim için dezavantaj. Emre bu tip maçları çok oynadı. Nasıl davranmasını biliyor. Olsaydı takıma katkısı avantaj olarak daha fazla olacaktı.
AGRESİFLİĞİNİ o da kabul ediyor. Bunu önlemek niyetinde. Onun tecrübesi bunları aşabileceğinin göstergesi.”
‘Yeni Malatya en dip noktaydı’
“ŞAMPİYONLAR Ligi’nden elenmek benim için olduğu kadar kulüp açısından da büyük sıkıntı oldu. Onun yükünü üstümüzde taşıdık.. İnişleri ve çıkışlarıyla Yeni Malatya maçına kadar devam etti bu süreç. Yaşadığımız dip mi değil mi diye sorarsanız dip Yeni Malatyaspor maçı gibi gözüküyor.
ONDAN sonra bambaşka bir seyir var, 8 tane arka arkaya kazanılmış lig maçı, bir de kupada. Oynadığı 9 resmi maçı da kazanan bir takım çıktı ortaya..”
‘Derbilerin favorisi olmaz, hatırlatayım!’
ANDRE Santos, dün FB TV’ye yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: “Onların saha ve seyircisi önünde 3 puan için sahaya çıkacağız. Maçın önemini biliyoruz. Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Bizi çok zor bir mücadele bekliyor. Mücadelenin sonunda kazanan taraf olmak istiyoruz. Derbilerin favorisi yoktur. Favori olarak gösterilmemiz çok yanlış. Çok önemli derbiler oynayan bir oyuncu olarak böyle maçların favorisi olmayacağını hatırlatmak isterim.”
‘Bursaspor yarıştan koptu’
“ŞU an Spor Toto Süper Lig’e baktığımda şunu görüyorum: Bu sezon 78 puan almayı başaran takım şampiyon olur. 25 maçlık performansa bakıldığında iki takımdan biri ortalamanın üstüne çıkarsa bu puan tabii ki artar.. Fakat genel olarak 78 puan, mutlu son için yeterli olarak gözüküyor. Şampiyonluk yarışı verdiğimiz Bursaspor son haftalardaki kayıpları sonrası zirveden geri kaldı.“
Samandıra, Arena için kenetlendi
Volkan tamam ama yabancılardan Alex ve Santos’un dünkü derbi açıklamaları, takımın tek yumruk olduğunu gösterdi.
F.BAHÇE, yarın Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında önemli bir basamak olan G.Saray deplasmanına çıkacak.. Camia, taraftar ve yönetimin mutlak 3 puan beklediği ‘Samandıra tayfası’ da bunun bilinciyle büyük bir konsantrasyon içinde.
MESELA dün kaptan Alex, “Tüm benliğimizle G.Saray ile yapacağımız derbi maça kilitlendik. Tüm konsantrasyonumuz bu maç için” derken Santos da twitter’ından “Önemli hafta ve biz bu büyük maç için konsantre olmuş durumdayız. F.Bahçe taraftarıyla birlikte başaracağız” açıklamasını yaptı..
KALECİ Volkan da “Hedeflerimiz doğrultusunda inançla, inadımızla yolumuza devam ediyoruz. Rakip Konya, G.Saray farketmez. Biz şampiyonluk istiyoruz” dedi..
FAKAT işin ilginç yanı, Volkan’la birlikte yabancı oyuncuların da Arena öncesi büyük bir kenetlenme örneği sergilemesi.
‘Dia’da sorun var’
KOCAMAN Dia’yla ilgili ise, “Ağrıları devam ediyor ve biz haber bekliyoruz. Çok önemli bir oyuncu. Eksikliği hissedilir ama alternatiflerimiz var” şeklinde konuşurken dün yapılan idmanda ise Senegalli oyuncu takımdan ayrı düz koşu yapmakla yetindi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cuneyt emre17 Mart 2011 08:46

    BURADAN SPOR CAMİASINA SESLENİYORUM! BUNLAR HAKEMİ ETKİLEME ÇABASI BU OYUNLARA GELMEYİN SAYIN FEDERASYON. HERKESİ AYKUT kocaman a TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUM!!! BENİM ODAM DA GALATASARAYA VERİLMEYEN PENALTI FOTOĞRAFLARI DOLU!1 YÖNETİM UYUMA....!

  • 1517 Mart 2011 08:45

    umarım dersini alır bu teknik adam çakması