E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSADECE YÜKSELEN HİSSELER Mİ SUÇLU?---

SADECE YÜKSELEN HİSSELER Mİ SUÇLU?

SADECE YÜKSELEN HİSSELER Mİ SUÇLU?
29 Ocak 2010 - 09:56 borsagundem.com

Yatırımcı soruyor: Brisa hisseleri yüzde 20 yükseldi, SPK ‘özel durum’ açıklaması istedi. Peki düşerken bu açıklama isteniyor mu?

Brisa hisselerinde yüzde 15-20’ye yakın yükseliş sonrası SPK hisseleri işleme kapattı ve ‘özel durum’ açıklaması istedi. Bu durum uzun süredir yatırıcılar arasında konuşulan bir konun yeniden daha sesli olarak gündeme gelmesine neden oldu. SPK, “Yükselen hisselerde açıklama isterken, neden düşerken istemiyor?” SPK’nın son dönemdeki fiyat hareketlerine yönelik hassas ve korumacı tavrını takdirle karşılayan yatırımcılar, fiyatlar düşerken yatırımcıların daha fazla mağdur olduğunu ve yükselirken yapılan müdahalenin düşerken de yapılması gerektiği görüşünde birleşiyor. Özellikle hisseler aşağı doğru gelirken açıkçıların devreye girdiği ve bu işlemlerden de büyük paralar kazandığı öne sürülüyor. Küçük yatırımcıların yatırım yapabilmesi için daha sağlıklı bir yatırım ortamı oluşturan SPK’nın açıkçılara ve hisse fiyatlarına baskı yapan yatırımcılara yönelik yaptırımlarını artırması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)