E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSağlık Bakanı Koca: Salgında tekrar artış yaşanıyor---

Sağlık Bakanı Koca: Salgında tekrar artış yaşanıyor

Sağlık Bakanı Koca: Salgında tekrar artış yaşanıyor
10 Eylül 2020 - 11:40 borsagundem.com

Bakan Koca, "Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz korona virüs salgınında tekrar bir artış yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Sağlı Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında yeniden bir artış yaşandığına dikkati çekerken "Bu artış homojen bir dağılım göstermiyor. Bazı illerimizde istemediğimiz tablolara şahit oluyoruz" dedi.

Vaka artışlarının yaşandığı Van'ı ziyaret eden Koca, kentin korona virüs salgınındaki durumunu değerlendirdi.

Koca şöyle konuştu:

Van’daki hasta artışlarının üzerinde durduk.  Köklü bir tarih ve kültürü barındıran Van dinamik nüfusuyla büyüyen bir ilimiz. Sağlık alanındaki ihtiyaçları da giderek artmakta. korona virüs salgınıyla birlikte bu ihtiyacın salgınla daha da büyüdüğünü görüyor ve adımlarımızı buna göre atmaya çalışıyoruz.

Koca, "İl ve ilçelerimizde yapılmış yatırımlara rağmen Van'ın ihtiyaçları hakkındaki değerlendirmelerimizi yapmış bulunduk. Akşam genel açıklamalarımız olacak. Martta bu yana mücadele verdiğimiz salgında tekrar bir artış yaşanıyor. Ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Bu artış homojen bir dağılım göstermiyor. Bazı illerimizde istemediğimiz tablolara şahit oluyoruz" diye konuştu. 

Bakan Koca açıklamasında şunları kaydetti: 

Temasları ne kadar erken tespit edebilirsek salgın kontrolünde o kadar başaralı oluruz. Türkiye dünyada filyasyonu en iyi ve en yaygın yapan ülkelerden biri. Bu gücümüzü Van’da da yoğun biçimde sahaya sürdük. Önümüzdeki günlerde bunun etkisini görmeyi umuyoruz. Nüfusa oranla 65 yaş üstü 4 katına yakın oranda vaka oluğunu görüyoruz.

"Gençlerimizin büyüklerle temasını önlemek önemli"

Bir diğer önemli husus hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastaların ve vefatların da artışına neden oluyor. Van'da 65 yaş üstü vatandaş nüfusa yüzde 4.2. Oysa ne yazık ki 65 yaş üstü hasta oranımız yüzde 15.6. Yani nüfusa oranla 65 yaş üstü 4 katına yakın oranda vaka oluğunu görüyoruz. İlde yoğun bakım hastalarımızın çoğunu da 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturuyor. Büyüklerimizin özellikle korunabilir olması son derece önemli. Gençlerimizin büyüklerle temasını önlemek önemli. Pozitif vakaların izolasyonunu hassasiyetle yapmamız gerekiyor. Daha sonra Hakkâri, Bitlis ve Muş için bölge değerlendirmesi yapacağız.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nizam10 Eylül 2020 19:51

    15 gün sokaga çıkma yasağı gelsin kimsede hastalık kalmaz 65 yaş ustu evde tutulsun emeklilere yasak gelsin. Calisanlar sadece isine gitsin emekli kesim tc numaradina gore sokaga cikma izni verildin bu benim gorusum hersey devletten beklenmez. Allahım ulkemin yardımcısı olsun amin

  • Okie Dokie10 Eylül 2020 12:37

    Sokağa çıkma yasağı gelmeden, restaurantlar, berberler, AVM'ler kapanmadan istediğin kadar konuş. İnandırıcı değilsin. Yav he he diyip geçiyorum.

  • Ahmak group sizi 10 Eylül 2020 12:32

    Siz beceriksiz ler her gün sayı açıklaması yapacağınıza az yiyin çok çalışın da hastalığı yenecek ilacı bulun...

  • ... 10 Eylül 2020 17:44

    Sizinkilere de söyle de az konuşup biraz iş yapsınlar. Malum onlar da bizim ödediğimiz vergilerle maaş alıyorlar. Bu kadar akıl vereceğinize bu akılla ilacı da buluverin.

  • bu dünyadan biri10 Eylül 2020 11:57

    Ayasofya açılışında insanlar içiçeydi ve Sağlık Bakanı bu duruma sesiz kaldı. Çünkü emri veren Cumhurbaşkanına itiraz edemedi. Bu durum batı toplumlarında asla yaşanmaz.