E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSahada F.Bahçe, borsada Beşiktaş!---

Sahada F.Bahçe, borsada Beşiktaş!

Sahada F.Bahçe, borsada Beşiktaş!
13 Ocak 2014 - 16:01 borsagundem.com

Lig başından bu yana borsada en çok değer kazanan kulüp Beşiktaş oldu. En çok değer kaybı Galatasaray'da görüldü

Süper Lig’in ilk yarısını Fenerbahçe en yakın rakibi Galatasaray'a 8 puan farkla lider bitirirken, borsanın galibi Beşiktaş oldu. Liglerin başladığı 16 Ağustos 2013’ten bu yana Beşiktaş hisseleri yüzde 33 artışla 2,06 liraya yükselerek borsa liginde liderliğe oturdu. İkinci sırada ise yüzde 21 artışla Fenerbahçe oldu. Kulubün 29,20 lira olan hisseleri 35,3’e yükseldi. Diğer iki kulüp hisselerinde ise kayıplar yaşandı. 5,38 lira düzeyindeki Trabzonspor hisseleri 4,32’ye gerileyerek yüzde 19 değer kaybıyla üçüncü sırada bulunuyor.

EN ÇOK GALATASARAY ERİDİ

Sezona şampiyon başlayan Galatasaray ise en çok değer kaybeden kulüp oldu. Lig başında hisse fiyatı 30,3 lira olan sarı kırmızılılar 22,9’a gerileyerek yüzde 24 değer kaybı ile son sırada yer aldı.

PERFORMANSA MI BAĞLI?

CNBCe.com'a konuşan Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, spor hisselerindeki hareketin kulüplerin performansına bağlı olmadığını söyledi. Özellikle Beşiktaş ve Fenerbahçe’de 27 Aralık’tan itibaren yeniden yargılama beklentisi çıktığını belirten Gökhan Uskuay "Genel olarak bu iki kulüpte yeniden yargılama ve gelecek yıl Avrupa’da oynama beklentisi var. Ayrıca Fenerbahçe ile ilgili olarak Yargıtay tarafından bir onay gelmedi; bu da iki kulübün hisselerinde artışa sebep oldu. Bu artışın performansla bir ilgisi yok” dedi. Borsada Galatasaray’ın değer kaybına da değinen Uskuay, Galatasaray’ın bedelli sermaye artırım talebine SPK’dan onay gelmemesinin hissede değer kaybına sebep olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa13 Ocak 2014 16:52

    ünal aysal her zaman başı çeker ne skt milleti dolardır dı kşmsede ses çıkartmadı vay be nasıl bir düzen var memlkette soyan soyana..