E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığı'na atandı---

Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığı'na atandı

 Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığı'na atandı
09 Haziran 2023 - 08:41 borsagundem.com

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi.

BDDK Başkanlığına Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına atandı. Şahap Kavcıoğlu'ndan boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına ise Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.

Atama Kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de şu ifadeler yer aldı:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 84 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Şahap Kavcıoğlu atanmıştır."

Şahap Kavcıoğlu Kimdir?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu 23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt'ta doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Türkiye Halk Bankası A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde 26. Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili olarak seçilen Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, bu görevi süresince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarda bulundu. Kavcıoğlu, Ağustos 2018’den sonra T.VakıfBank T.A.O. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve T.VakıfBank T.A.O. iştiraklerinden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Evli ve 3 çocuk babası olan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 19 Mart 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atandı.

Şahap Kavcıoğlu, 9 Haziran tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi.

Atama kararları Resmi Gazete'de

 

Bakan Şimşek operasyona Merkez’den başladı

 

Merkez Bankası’nda Yeni Başkan Hafize Gaye Erkan oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nizam09 Haziran 2023 19:20

    Kocaman ülkede böyle başarısız adamı bddk başkanı nasıl atanır anlamış değilim başarısız olduğu şurdan belli 7 liradan 24 dolara cıkardı

  • umutsuzus09 Haziran 2023 15:15

    Aha bunlar daha çok yabancı beklerler. Akıllarındakini açığa çıkarıyorlar. Güye merkez bankasından aldılar. Ben şimdidien Şimsek ve yeni merkez başkanına acıyorum.

  • vatandaş09 Haziran 2023 15:13

    Adam türk lirasını batırıdı ekonominin içine etti. ve hala görevde bbdk ya atamışlar merkez bankasının işine hallettiği gibi orayı da bitirsin diye herhalde İşte bu sistem böyle çalışıyor. Yeni Türkiye dedikleri fakirleştırdikleri tüm değerleri yıktıkları veydukları bir sisteme mahkum.

  • DOĞRU09 Haziran 2023 14:12

    kurumları batıranlara ödül ancak bizim gibi az gelişmiş ülkelerde olur...

  • Ver09 Haziran 2023 13:40

    Vaybe usd yi 3 kat artır tekrar terfi al ondan sonra yabanci gelsin gelirrrrr

  • Levent09 Haziran 2023 13:02

    Demekki Mehmet Şimşek, bu adamın kontrolunda olacak. Hala bu kladar başarısız birisi bankacılık sisteminde yönetimde ise durum ümitsiz bence. Ekonomi daha da derin bir krize girecek

  • borsacı09 Haziran 2023 12:50

    TL mizi batırdın inşallah orda başarılı olursun .

  • AHMET ÖZBİR09 Haziran 2023 10:47

    MERKEZ'imin başarılı ve de vatansever insanım, Başkanım Sn. Kavcıoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi arzediyor, aynı başarılarının BDDK'da da devam edeceğine inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun "HİZMET KERVANI'NIN YİĞİDİNDEN."

  • Türkoğluturk 09 Haziran 2023 12:09

    Oğlum tamam anladık mesleğinde zirvesin.

  • xyz09 Haziran 2023 11:26

    Bunların yiğit dediğine bak. Gül Allah gül. AHMET'in yiğidide bu kadar olur. Her şeye evet efendim, başka bir arzunuz varmì diyene bizim orada hizmetçi, uşak veya kapıkulu derlet. Adam merkez bankasìnı sıfırlamak yetmezmiş gibi eksi yaptı. Vatansever yiğit oldu. Ah AHMET ah yatacak yerin yok

  • Ssk Emekli 09 Haziran 2023 10:04

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • fafa09 Haziran 2023 09:37

    Naci Ağbal'ı özellikle sabah gazetesi yazarları sürekli tenkit ettiniz,yıprattınız ve başa siz  geçtiniz işte ülkenin hali.Yüzde 19 faiz çok muydu,şimdi faiz ne kadar artmalı ki döviz sakinleşsin.Bizi neden fakirleştürdiniz.?Bu görevi neden kabul ettiniz?

  • fafa09 Haziran 2023 09:15

    İyi keyif sürdün,son dönemde maaşlara da iyi zam yaptın.

  • Mucise Reis : )09 Haziran 2023 09:13

    şimdi ekonomiye ve modele güvenmelimiyiz ? ..geçmiş ortada yapılan ortada kim neye göre güven görüp güveni artsın ? :D işine ve kurallara mı hizmet eder, emre göre itaatkar mı olur ? ... atıyorum ceo alacaksın bakarsın geçmişine, yaptıklarına, başarılarına, başarısızlıklarına.. bakarsın pıyasa söylemlerine, diyaloglarına, çevresine... eee sonra atarsın.. biz tamamen zırvalamaya devame diyoruz. doların 23 olması şans değil, durumlar ortada...

  • ÖNCE İNSAN09 Haziran 2023 09:09

     MERKEZ BANKASI, YENİ BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN  HANIM EFENDİYE  SİMDİDEN HAYIRLI OLSUN.BAŞARILAR DİLERİZ.

  • Mucise Reis : )09 Haziran 2023 09:02

    Merkez tamam, kurtuldu... - 80 milyar hedefe ulaştı, kasa boşaltıldı satıldı dolarlar, dolar 23 liraya getirildi. başarıralara devam...sırada bddk var :D destan yazmaya devam. harikasınız çocuklar