E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSamsung hayal kırıklığı yaratan kar beklentisi yayınladı---

Samsung hayal kırıklığı yaratan kar beklentisi yayınladı

Samsung hayal kırıklığı yaratan kar beklentisi yayınladı
08 Ekim 2024 - 07:43 borsagundem.com

Samsung Electronics, üçüncü çeyrek için beklenenden daha kötü bir kar beklediğini bildirdi.



Samsung bugün yaptığı açıklamada, Eylül ayında sona eren çeyrek için faaliyet kârının yaklaşık 9,10 trilyon won olarak öngörüldüğünü ve geçen yılki 2,43 trilyon Kore wonuna göre %274'lük bir artışa işaret ettiğini söyledi. Ancak açıklanan kar beklentisi analistü tahminlerinin altında kaldı. Analistler 30 Eylül'de sona eren çeyrek için 11 trilyon 456 milyar won (7,7 milyar $) faaliyet kârı öngörüyordu.

Samsung'un çeyrek dönem gelirinin de 81,96 trilyon won (61 milyar $) olması bekleniyordu.

Samsung Başkan Yardımcısı Jun Young-hyun da açıklamanın ardından nadir görülen bir özür yayınladı.

Samsung yaptığı açıklamada, Samsung'un bellek işinin performansının, mobil müşteriler tarafından yapılan envanter ayarlamaları ve Çinli bellek şirketleri tarafından eski ürünlerin artan tedarikini içeren "tek seferlik maliyetler ve olumsuz etkilerin" bir sonucu olarak düştüğünü belirtti.

Yuanta Securities Korea'da küresel varlık tahsisi başkanı Daniel Yoo, "Rakamlara bakalım - çok hayal kırıklığı yaratıyor" dedi. Samsung'un bel bağladığı PC ve akıllı telefonlarda kullanılan eski çiplere olan talebin dünya genelinde artmadığına da dikkat çeken Yoo, "Samsung bu pazar payını geçmişte gördüğümüz kadar agresif bir şekilde almıyor. Bence gördüğümüz en büyük sorun bu" dedi.

Samsung Electronics'in Güney Kore borsasında işlem gören hisseleri yılbaşından bugüne %22 düşüş gösterdi. Şirket üçüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin resmi açıklamayı ay sonunda yapacak.

Foxconn'dan Nvidia için dünya devi tesisFoxconn'dan Nvidia için dünya devi tesis

 

 Foxconn'dan üçüncü çeyrekte rekor gelir Foxconn'dan üçüncü çeyrekte rekor gelir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)