E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiSamsung rakiplerinden önce 5G yi deniyor---

Samsung rakiplerinden önce 5G yi deniyor

Samsung rakiplerinden önce 5G yi deniyor
14 Mayıs 2013 - 08:17 borsagundem.com

Samsung’un, beşinci nesil kablosuz bağlantı teknolojisinin (5G) denemelerini başarıyla tamamladığı bildirildi

BORSAGUNDEM.COM
Fransa merkezli haber ajansı AFP’nin verdiği habere göre Samsung’un, beşinci nesil kablosuz bağlantı teknolojisinin (5G) denemelerini başarıyla tamamladığı bildirildi. Dünyada sadece birkaç ülkenin 4G teknolojisini kullandığı bu günlerde, Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung’un 5G teknolojisi üzerinde çalışması şaşkınlık yarattı.
5G Teknolojisi ile mobil cihaz kullanıcılarının birkaç tane baz istasyonu üzerinden internete girmesi sağlanacaktır. Samsung denediği 5G ile 2 kilometrelik bir mesafe üzerinden saniyede en az 1 Gigabayt hızla veri aktarımını başardı. Denemede, sinyali vermek ve almak için toplam 64 anten kullanıldı.
Yeni teknolojinin en erken 2020 yılında kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. Tamamlanmış 5G sisteminin, 4G olanaklarını yüze katlayan hızlarda veri aktarımını desteklemesi bekleniyor.
Samsung’dan yapılan açıklamaya göre yeni teknoloji, yüksek hızlarda geniş bant bağlantısını gerektiren internet içeriğinin görüntülenmesini sağlayacak. Söz konusu içeriğin özellikle 4K yani Ultra HD çözünürlükteki videoların internete upload veya download yapılabilmeleri için mutlaka bu hızlara ihtiyaç duyulacaktır. Bunun yanında yüksek çözünürlüklü 3D filmleri, oyunlar ve ultra yüksek çözünürlüklü canlı yayın videolarını da yüklemek için kullanılacağı belirtilmektedir.
Peki ülkemizdeki durum nedir? Şu anda ülkemizde 3G teknolojisi kullanılmaktadır. 4G Teknolojisinde ise Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ülkemizdeki 4G lisansını ihaleye hazır hale getirmek üzeredir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)