E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSanayi hisselerinin getirisi enflasyonun altında kaldı---

Sanayi hisselerinin getirisi enflasyonun altında kaldı

Sanayi hisselerinin getirisi enflasyonun altında kaldı
27 Eylül 2024 - 08:03 borsagundem.com

Borsa, 2024 yılında sektörel farklılıkların öne çıktığı bir süreç yaşıyor. Sanayi hisselerinde piyasa değeri yüksek hisselerin ortalama getirileri, enflasyonun altında kaldı. Bankalar güçlerini korudu.


Sanayi sektöründe piyasa değeri yüksek hisseler, yılbaşından bu yana zayıf performans sergiledi. Ford Otosan %28’lik bir artış gerçekleştirirken, Tüpraş %25,60 ile onu takip etti. Diğer taraftan, Sasa %4,94’lük düşüşle listedeki tek negatif getiriye sahip hisse olarak öne çıktı. Ereğli Demir Çelik %26,90 ve Coca Cola İçecek %19,78 oranında yükselebildi. Aynı dönemde enflasyon %31 seviyesinde gerçekleşti. Veriler, güçlü sanayi hisselerinin getirisinin enflasyonun altında kaldığını gösteriyor.

Zeynep Aktaş'ın ekonomim.com'daki analizine göre, çimento sektörü, önümüzdeki dönemde öne çıkacak sektörler arasında yer alıyor. Şimdilerde ise defter değeri seviyesinde işlem görüyorlar. Defter değerine en yakın şirketler arasında Bursa Çimento, Afyon Çimento ve Göltaş dikkat çekiyor. PD/DD oranlarına bakıldığında, Bursa Çimento 1,14, Afyon Çimento 1,20 ve Göltaş 1,25 seviyesinde bulunuyor. Bankacılık sektörü, yılbaşından bu yana istikrarlı bir performans gösterdi. Özellikle Garanti Bankası %127,40 oranında en yüksek çıkışı sağlarken, Vakıfbank %86,76, Akbank %82,58 ve TSKB %79,54 getiri ile dikkat çekti. Bankacılık hisseleri, sanayi hisselerine göre daha yüksek bir performans sergiledi. Enflasyonun üzerindeki getirileriyle yatırımcısını mutlu etti. Euro 38,17 TL seviyesinde işlem görürken Euro/USD 1,114 seviyesinde bulunuyor. Avrupa tarafında büyük bankalar, ECB’nin önümüzdeki ekim ayından itibaren nisan ayına kadar her toplantıda faizi düşüreceği yönündeki beklentilerini paylaşıyor. Kurlarda ise önümüzdeki dönemin zayıf seyir beklentisi hâkim.

BİST VBTS kapsamında 3 hisseye tedbir uygulayacakBİST VBTS kapsamında 3 hisseye tedbir uygulayacak

 

Yarın bir şirket nakit temettü verecekYarın bir şirket nakit temettü verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.27 Eylül 2024 09:51

    SANAYİ ŞİRKET YÖNETİCİLERİ BLOOMBERG TV YE ÇIKIP TİCARİ SIR OLMASI GEREKEN BİLGİLERİ SORAN SUNUCULARA AÇIKLIYORLAR BLOOMBERG TV DE BU BİLGİLERİ ULUSLARARASI PİYASALARDA SATARLAR DAHA HIZLI HAREKET/ÖNCELİKLİ KARAR ALMAK DAHA ÇOK PARA KAZANMAK ÇİN BİLGİDEN ÖNEMLİ NE VAR? SANAYİCİLERİMİZ RAKİPLERİNİN BİLGİLERİNİ SUNACAKLARINI RAKIPLERİNİN BİLGİLERİNİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞMALILAR