E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSanayi metalleri değer kaybetti---

Sanayi metalleri değer kaybetti

Sanayi metalleri değer kaybetti
09 Mayıs 2013 - 10:10 borsagundem.com

Sanayi metalleri, Çin verisinin düşük talebi işaret etmesi sonucu değer kaybetti

Bakır, Çin'de üretici fiyatlarının beklenenden daha fazla gerilemesinin dünyanın en büyük metal tüketici ülkesinde zayıf talebi işaret etmesinin ardından son bir haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Aluminyum, kurşun, çinko, nikel ve kalay da değer kaybetti.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 1.2 ile 1 Mayıs'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirerek ton başına 7,330 dolara kadar indikten sonra, Şanghay saati ile 13:14'te 7,345.25 dolara geldi. Metal dün yüzde 3 yükselerek 12 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 7,480 dolara kadar çıkmıştı.
Çin'de üretici fiyatları endeksi Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.6 düştü. Mart ayında yüzde 1.9 düşen üretici fiyatları endeksinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Nisan ayında yüzde 2.3 düşüş göstermesi bekleniyordu.
Şanghay'da Xinhu Futures Co. analisti Lian Zheng, "ÜFE beklentilerin altında ve göreceli zayıf büyüme ivmesinin beklenenden daha uzun sürebileceğini işaret ediyor," dedi ve "Teknik olarak, bakır ayrıca 7,500 dolarda güçlü bir direnç ile karşı karşıya" değerlendirmesinde bulundu.
Şanghay tarafından izlenen stoklar, Bloomberg News'un anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, 650,000 tona düşebilir.
Eylül vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.3 düşerek ton başına 52,920 yuana inerken, Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1 kayıpla pound başına 3.3375 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)