E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞanghay Borsası 6.5 yılın en sert düşüşünü yaşadı---

Şanghay Borsası 6.5 yılın en sert düşüşünü yaşadı

Şanghay Borsası 6.5 yılın en sert düşüşünü yaşadı
19 Ocak 2015 - 09:59 borsagundem.com

Şanghay Borsası 6.5 yılın en büyük gün içi düşüşünü yaşadı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin Borsası Haziran 2008’den bu yanaki en büyük tek günlük düşüşe imza attı. Şanghay Borsası yaklaşık altı buçuk yılın en büyük güniçi düşüşe imza attı. Şanghay Birleşik Endeksi ise yüzde 7,7 düşüşte 3116 puana geriledi. Çin en büyük şirketlerinin yer aldığı CSI300 endeksi yüzde 7,7 değer kaybederek 3355 puana geriledi. Her iki endekste de 10 Haziran 2008’den bu yanaki en büyük gün içi düşüşler görüldü. Bu büyük düşüşte Çin bankacılık düzenleyici kurumlarının aldığı karar etkili oldu. Çin'de düzenleyici kurumların spekülatif kredilerin önüne geçilmesi amacıyla adım attı. Şanghay borsasındaki China CSI300 vadeli endeksi yüzde 10 değer kaybetti. Bankacılık altı endeksi yüzde 9,7, finans alt endeksi yüzde 9,62 düştü.

ASYA BORSALARI

Asya borsaları Wall Street'teki yükseliş sonrasında seans başlarında görülen kazanımları geri vererek bugün hafif düştü.
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi  bugün yüzde 0.1 düşerken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.8 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)