E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSarıgül Kılıçdaroğlu'na söz verdi! FLAŞ---

Sarıgül Kılıçdaroğlu'na söz verdi! FLAŞ

Sarıgül Kılıçdaroğlu'na söz verdi! FLAŞ
09 Kasım 2013 - 11:34 borsagundem.com

CHP'den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen tören ile yeniden rozetini taktı

Gözler bugün Ankara'ya çevrildi. Sarıgül'e CHP rozetini ve üyelik kartını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Törene Türkiye Değişim Hareketi üyeleri de dahil binlerce kişi katıldı. Sarıgül, CHP önünde bekleyen kalabalıkla ilgili olarak ''TDH hareketi olarak 40 bin kişi örgütlü olarak buraya geldik. Ankara'dan gelecek CHP'li kardeşlerimiz hariç'' dedi.

Sabah saatlerinden itibaren CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde toplanan partililer, ellerinde CHP flamaları ve Türk bayraklarıyla Sarıgül'ü karşıladı. Türkiye Değişim Hareketi'ne mensup kişiler de genel merkezin bahçesini doldurdu. Genel merkezin önünde bir platform kurulurken, platformda Atatürk ve Kılıçdaroğlu'nun dev fotoğraflarının ortasında "Evine Hoşgeldin" yazısı asıldı.

Ayrıca Genel Merkez'in önünde dev bir balon da getirildi. Balonun üzerinde ise Sarıgül ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı birlikte asılırken, "El ele kol kola omuz omuza" yazılı afiş yer aldı.
 Sarıgül, alana üzerinde "Sevgi Kazanacak" yazılı otobüsün üzerinde geldi. Bu sırada otobüslerden "Gücüne güç katmaya geldik" şarkısı çalındı.

"FAZLA SÖZ DÜŞMEZ"

Kısa bir konuşma yapan Sarıgül, "Genel başkanın olduğu yerde bize fazla söz düşmez. Artık muhalefetteki son günlerimiz. İstanbul'un anahtarını genel başkanımıza getireceğiz." dedi.

Tören sırasında bir de talihsiz olay yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül ve parti yöneticilerinin sahneye çıktığı sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yere düştü.

"BÜYÜK OLSUN TÜRKİYE'NİN OLSUN DİYORUZ "

Sarıgül'ün konuşmasının ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu "Biz siyaseti halka adanmışlık olarak biliriz. Biz siyaseti, halkın zenginleşmesi için yaparız, biz siyaseti onurlu Türkiye'yi yüceltmek için yaparız, biz siyaseti kadın erkek eşitliği için yaparız, Türkiye'nin bayrağını uluslararası arenada onurla dalgalandırmak için yaparız. Türkiye Değişim Hareketi'nin yiğit insanları, sizi CHP'de görmek, beraber olmak, el ele, omuz omuza olmak bu mücadele... Ankara'ya geldiniz beraber olduk, bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, yurttaşlar her sabah gazeteleri kaygıyla ellerine alıyor, işsizlik, yoksulluk var, iktidar halkı unutmuş, o nedenle sizlere büyük görev düşüyor. Türkiye Değişim Hareketi'nin Ankara'ya gelişi, beraber oluşumuz, gücümüzü pekiştirecektir, halka umut verecektir. Ayrılığa gayrılığa yer yok, neden birleşmiyoruz? Genel Başkan olduktan sonra bütün yurttaşlara kucağımı açtım, hangi inançtan, partiden, kimlikten olursa olsun, Cumhuriyet'in değerlerini savunan herkesi CHP'nin şemsiyesi altına bekliyorum." dedi.

CHP'de çok büyük değişiklikler olduğunu, genel başkan seçimlerinde yüzde 25 delegenin oy şartını kaldırdıklarını, gençlik ve kadın kotası getirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, eskiden kendilerine "Sivas'ın ötesine geçemiyorlar" dendiğine atıfta bulundu.

Kılıçdaroğlu, "CHP artık değil Sivas, Amerika'dan Çin'e kadar gidiyor, gidemeyen bir kişi var o da iktidardaki diktatör. Biz halkın değerlerine saygılıyız, siyaseti artık halkın çıkarları için yapacağız, küçük olsun benim olsun dönemi bitmiştir, büyük olsun Türkiye'nin olsun diyoruz artık" değerlendirmesini yaptı.

"TDH İLE CHP BİRLİKTE OLUYOR "

CHP'li olmanın kolay bir iş olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'li olmak kul hakkı yememek demektir, kadın erkek eşitliğine inanmak demektir. CHP'li olmak halk için çalışmak, devrimci olmak, haramilerin iktidarına karşı savaş vermek demektir. CHP'li olmak demek bu ülkede bir tek çocuğun bile akşam yatağa aç girmememesi demek, özel yaşama saygı duymak demektir. CHP'li olmak adam gibi adam olmak demektir. CHP'li olmak kolay bir iş değildir, Türkiye Değişim Hareketi olarak değişim mi yapmak istiyorsunuz, dönüşüm mü yapmak istiyorsunuz işte CHP burada. Özellikle gençlere sesleniyorum, gelin değişimi birlikte yapalım. Kişisel hesaplar peşinde olmayacağız, ülkede bu kadar sorun varken, küçük hesaplarla bölünmeyeceğiz, ayrışma lüksümüz yok. Kadının cinsiyeti üzerinden siyaset yapıyorlar, bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum, size seçme ve seçilme hakkını veren CHP'dir, gelin yeniden seçilin oy verin, Türkiye'yi değiştirin, sizin kıyafetiniz, bedeniniz üzerinden prim yapanlara izin vermeyin. Türkiye'nin güçlü saygın bir iktidara ihtiyacı var, bütün komşularıyla barış içinde yaşamaya ihtiyacı var. Bizim için, Türkiye için, insanlarımız için güzel bir gün, umudumuzu yeniden yeşertmenin günüdür, beraber mücadele vermenin günüdür, bunu yaptığımız zaman Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştıracağız."

Gençlerin, Gezi Parkı olaylarıyla olağanüstü bir gelişmenin altına imza attığını iddia eden Kılıçdaroğlu, herkesin gençlerin ülke sorunlarıyla ilgisi olmadığını düşündüğü bir dönemde gençlerin tarih yazdığını savundu.

Kılıçdaroğlu, "Gençler, 'daha fazla demokrasi ve özgürlük istiyoruz' diyor. O gençleri yürekten kutluyorum, onlar bizim umudumuz. Korkmayın, çekinmeyin artık daha güçlü bir CHP var. TDH ile CHP birlikte oluyor. İstanbul'u siz çok iyi biliyorsunuz, ranta kurban edilen İstanbul'u biliyorsunuz, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan kenti ranta kurban ettiler, İstanbul'a yeniden saygınlığını kazandırmak zorundayız, bunu yapacak olan biziz. Göreceksiniz, İstanbul yeniden ayağa kalkacak, İstanbul eski görkemli günlerine kavuşacak" dedi.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Sarıgül güvercin uçurdu. Daha sonra Kılıçdaroğlu, Sarıgül ve Sarıgül'ün iki oğlu Ömer ve Emir Sarıgül ile el ele kalabalığı selamladı.

SAHENDE TALİHSİZ OLAY!

CHP'de gözler, Mustafa Sarıgül'e CHP üye kimlik kartının verildiği törendeydi. Tören sırasında ise talihsiz bir olay yaşandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül ve parti yöneticilerinin sahneye çıktığı sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yere düştü. Kemal Kılıçdaroğlu ile el ele tutuşan Keskin, merdivenlerden çıktığı sırada ayağı takılarak sahnede düştü. Keskin Kılıçdaroğlu ve sahnedekilerin yardımıyla ayağa kalktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa11 Kasım 2013 00:44

    Sarıgül bile bu chp yi ayakta tutamadı herifler yerden kalkamıyor düz yolda yürüyemiyorlar hayret bişe ya bunlara oy verenler hangi akla hizmet eder anlaşılır gibi değil

  • mustafa10 Kasım 2013 23:50

    yahu beşiniz elele olduğunuz halde düz yerde yürüyemiyorsunuz ülke yönetmeye kalkışıyorsunuz güldürmeyin insanları kendinize yaşını başını almış insanlarsınız ayıp ayıp

  • xxyz10 Kasım 2013 21:47

    analist bu ülke ne zaman öndeydi ki şimdi geride kaldı ..asıl şimdi geride bırakmaya başladı....sen hangi ülkede yaşıyorsun..sadece şunu söylim ülkemiz silah satıyor silah..sadece bir tanesi...bu bile büyük olaydır...

  • xxyz10 Kasım 2013 21:32

    chp budur ..ülkeyi batırmak için menfaat için her dönekliği yapar... bdp ilede aslında birlik olacakta ama sonucu kötü olur...

  • osman akkan10 Kasım 2013 20:05

    sayın Sarıgül oyuna gelme dikkat et büyük şehirde rant büyük türlü oyunlar neler neler sora şişliyi kaptırma yasın başkaları da plan yapıyor

  • aydın10 Kasım 2013 11:16

    sarıgül sözünde durmaz,,dikkat.

  • selim10 Kasım 2013 11:15

    Dönek birini destekleyeceğime Gürsel Tekini desteklerim daha iyi.

  • ender10 Kasım 2013 11:12

    sarıgül sözünde durmaz,,önce Başbakana "dünya lideri"dedi,,sonra "şaka yaptım" dedi.

  • bence10 Kasım 2013 09:07

    bu iş ciddi, çığ gibi büyur, etrafımdan %100 oyverecek kişiler sadece sarugül için diyo... açık ve net bu adam ezberleri bozer, siyasi hareketleri bertaraf edebilir. zeki adami etrafındaki kadroda zeki. chp ye bakınca. ne olursa olsun, önderkim olursa olsun biz bütün hareket edicez imajı kazınmış zihinlere.. bence bu seçimler sıcak geçecek. bol bol yolsuzluk dosyaları ve devlet kurumlarının adımları ile siyasi adımlar engellenmeye çalışılıcak bir nevi rusya örneği :D neyse iyi olan kaznsın demıyorum. bu memleketteki 1 tek garplik bitene kadar reel manada çalışacak olan kazansın diyorum. iyi olmak yetmez..

  • kara10 Kasım 2013 03:52

    kılıçdaroğlu ne kadar da ezik duruyor öyle

  • ahmet09 Kasım 2013 19:52

    muhtesem bir olay.eskiden chp nin oyu anketler 27di.simdi 27.01 oldu.tebrikler.

  • can vatanım09 Kasım 2013 18:41

    kral cıplak diyen sarıgül bundan sonra kralın dizi dibinden ayrılmaz.....

  • ferhat09 Kasım 2013 18:30

    sarigülü CHP lideri olarak görmek istiyoruz kilicdaroglu yetersiz kaliyor.

  • hakan09 Kasım 2013 16:42

    hayırli olsun chp nın tenceresı vardı kapaği da geldı artık çikarlar sokağa oy isterler taksım de gezıcılerden

  • sakın bir daha espiri yapma 09 Kasım 2013 16:38

    sakın bir daha espiri yapma çok komik oluyosun :)

  • çarkcı sarığül09 Kasım 2013 16:35

    şişli belediyesinin borçu ne olacak ?

  • damme09 Kasım 2013 15:21

    Her iki tarafa da hayırlı uğurlu olsun, CHP gücüne güç kattı, giderek de güçleniyor, bu gidişle genel seçimlerde % 30 ların üzerine çıkacaktır.

  • KILIÇ09 Kasım 2013 13:00

    BU BİR BALAN ÇOK ŞİTİ KENDİ SÖYLEYİP KENDİSİ İNANIYOR OYSAKİ BİRDE HALKA SORMAK LAZIM CHP BİTMİŞTİR

  • net09 Kasım 2013 12:58

    sarıgül genel merkezin anahtarını almaya geliyor.

  • Analist09 Kasım 2013 11:59

    Güzel bir hamle, daha çoşkulu bir karşılama beklerdim. Biraz sönük kaldı, taraflar daha tam bir güven içinde değil. Hala al ver pazarlığı yapıyorlar sanırım. Şu Toplum Mühendislerinin elindeki imkanlar bende olacak, toplumu koyun sürüsünden daha iyi idare eder, herkesi mutlu mesut yaşatırdım. Çok geri kaldık, diğer ülkeler bizi geçti. Sürekli aynı yerde milleti otlatıyorlar.