E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivŞarj istasyonları geliyor---

Şarj istasyonları geliyor

Şarj istasyonları geliyor
11 Ocak 2012 - 21:04 borsagundem.com

Eşarj, 5 yıllık sürede 10 milyon euro yatırımla 2 bin şarj istasyonu açacak

Elektrikli otomobiller Türkiye pazarına girmeye gün sayarken, bu araçların şarj edileceği istasyonlar da yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Eşarj, 5 yıllık sürede 10 milyon euro yatırımla 2 bin şarj istasyonu açacak.
Eşarj'ın bayileri ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Gaziantep Milletvekili Hasan Mazıcıoğlu, Türkiye’nin cari açık sorununa büyük katkıda bulunacak olan bu yeni ve çevreci teknolojiye yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
şarj'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Barut ise, yirmi yılı aşkın süredir otomotiv sektöründe görev yapan biri olarak, elektrikli otomobil üretimi projesini ilk duyduğunda çok heyecanlandığını belirtti. Barut, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin petrol ve türevleri kaynaklı giderleri, kullanılacak her elektrikli araç başına yaklaşık 20 bin TL azalacak. Bu çok önemli bir katma değerdir. Çevre açısından baktığımızda da, araç başına ortalama 6 ton daha az karbon salınımı olacak. Tüm bunların gerçekleşebilmesi için alt yapı çalışması ve yaygınlık son derece önemli. Esarj olarak amacımız Türkiye’nin en yaygın ve en hızlı elektrikli araçlar şarj istasyonu ağını oluşturmak. 5 yıllık hedefimiz ise 10 milyon Euro’luk yatırımla Türkiye’yi ilk etapta 2 bin istasyona kavuşturmak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)