E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarSarkozy'den euro açıklaması---

Sarkozy'den euro açıklaması

Sarkozy'den euro açıklaması
13 Ocak 2011 - 15:36 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, avro-dolar paritesinin hala ''çok'' yüksek olduğunu söyledi

Ülkenin güneybatısındaki Blagnac kasabasındaki Airbus uçak fabrikasını ziyareti sırasında konuşan Sarkozy, ''Şimdi avro-dolar arasında 1,29-1,30 oranında paritenin olması daha iyi, ancak bu oran bile hala çok yüksek'' diye konuştu.
Sarkozy, ''avro üzerindeki 0,1 oranındaki değişmenin, Airbus üretim maliyetini 1 milyar avro artıracağı gerçeğini bildiğini'' belirterek, ''G-20 dönem başkanı olarak avro para birimini savunmak için elinden geleni yapacağını'' söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa'nın ekonomik entegrasyonunu güçlendirmek için mali uyumun geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Sarkozy, Avrupa havacılık firması Airbus'ın Blagnac'taki uçak fabrikasını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 1,29-1,30 seviyelerinde olan avro-dolar paritesinin hala yüksek olduğunu vurgulayarak, avronun dolar karşısında güçlü olmasının Fransa'nın ve Avrupa'nın ihracatına zarar verdiğini, Avrupa şirketlerinin daha rekabetçi bir avro kuruna ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Sarkozy, Avrupa'nın ekonomik entegrasyonunu güçlendirmek için mali uyumun geliştirilmesi gerektiğini savunarak, ''İrlanda'nın bağımsızlığına saygı duyuyoruz ve herşeyi onlara yardım etmek için yapıyoruz'' dedi.
İrlanda'nın hem Avrupa Birliğinden (AB) kurtarma yardımı alıp hem de düşük kurumlar vergisi oranını sürdüremeyeceğini ifade eden Sarkozy, İrlanda'nın şirket vergilerini düşük tutmaya devam edemeyeceğinin de altını çizdi.
Cumhurbaşkanı Sarkozy ayrıca, Fransa ekonomisinin 2010 yılında yüzde 1,5'ten fazla büyüdüğünü, bu oranın yeterli olmadığını ancak beklentilerin üzerinde olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)