E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSATIŞ BOZULACAK KORKUSU TEKFEN'İ VURDU---

SATIŞ BOZULACAK KORKUSU TEKFEN'İ VURDU

SATIŞ BOZULACAK KORKUSU TEKFEN'İ VURDU
24 Aralık 2008 - 00:04 borsagundem.com

Tekfen İnşaat ile Socar arasındaki inşaat protokolünün iptali, hisse satışının da askıya alınacağı beklentisine neden oldu.

Tekfen İnşaat ile Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar (Socar) arasında yapılan inşaat planlarının, kriz nedeniyle sekteye uğraması, Tekfen Holding hisselerinin borsada sarsılmasına neden oldu. Socar'ın yeni yönetim binasını kriz nedeniyle yapmaktan vazgeçmesi ve Tekfen İnşaat ile bu yönde yapılan protokolü ertelenmesinin, iki şirket arasında yapılacak olan hisse satışını da bozacağı tedirginliği borsada Tekfen Holding'in 35 günde yüzde 32,4 oranında değer kaybetmesine neden oldu. Bu süreçte borsada endeksteki yükseliş ise yüzde 23'e ulaştı. Tekfen Holding, Tekfen İnşaat'ın yüzde 50'sinin Socar'a satışı için, Socar tarafından yapılması planlanan yatırımların Tekfen İnşaat kanalıyla gerçekleştirilmesi şartı ile görüşmelere başlamıştı. Dolayısıyla Tekfen İnşaat ile Socar arasında, Socar'ın yeni yönetim binasının yapımı konusunda imzalanan protokolün ertelenmesi hisse satışına yönelik olumlu beklentileri de azalttı. Nakit girişi 520 milyon dolar Tekfen Holding'den, konuyla ilgili daha önce yapılan açıklamaya göre, Socar bir şirket kuracak ve bu şirkete Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 hissesi 520 milyon dolar bedelle nakden satılacak. Kurulacak yeni şirketin kontrolü Socar'da olurken, Tekfen Holding Tekfen İnşaat'ın kontrolünü tutmaya devam edecek. Diğer yandan Socar'ın Azerbaycan ve Türkiye'de yapacağı müteahhitlik işleri Tekfen İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Bu işlem sonunda Tekfen Holding'in kasasına, Tekfen İnşaat hisselerinin satışından 520 milyon dolar nakit girecek. Kısa vadede 520 milyon dolar nakit girişi, Tekfen'e hisse başı yaklaşık 2.15 YTL nakit girişine karşılık geliyor. Berker ve Gökyiğit hisse alıyor Tekfen Holding'in yüzde 34,5 hissesi Kasım 2007'de 1 milyar 422 milyon dolarlık şirket değeri üzerinden halka açıldı. Hisse senetleri son 6 ayda yüzde 67 değer kaybeden Tekfen Holding'in piyasa değeri 595 milyon dolara geriledi. Tekfen'de Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Berker, halka arz sonrası yüzde 16,8'e düşen payını, borsadan yaptığı alımlarla yüzde 18'e çıkardı. Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Nihat Gökyiğit de 13 Ekim'den bu yana yapılan alımlarla payını yüzde 9,85'e yükseltti. PINAR SUNGUR/REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)