E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivSatış rekoru kırdı---

Satış rekoru kırdı

Satış rekoru kırdı
30 Nisan 2012 - 01:50 borsagundem.com

3 modelle Rusya’dan sonra en fazla Türkiye’de büyüdü, satış hedefini 30 binin üstüne çıkardı

Sahip olduğu modellerle sektörün sadece yüzde 21’ine hitap etmesine rağmen 2011 yılında 20 bin adetlik satışı geçerek Türkiye’de tarihi rekora imza atan Nissan, gelecek yeni modellerle çıtayı 30 bin adedin üstüne çıkardı.
2011 yılında yüzde 53 büyüyerek Avrupa’da Rusya’dan sonra en fazla büyüyen ikinci ülke olduklarını söyleyen Nissan Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, bu yılda yüzde 10-15 düşmesi öngörülen pazara rağmen büyümelerini sürdürerek 22 bin adetlik yeni bir rekora ulaşacaklarını kaydetti.
8’inci marka
Qashqai, Juke ve Micra modelleriyle Türkiye’de en çok otomobil satan 8’inci marka haline geldiklerini söyleyen Sancaktaroğlu, “Müşteri memnuniyetinde ise ikinci marka konumuna yükseldik. Bizim bundan sonraki hedefimiz pazara sokacağımız 3 yeni modelle 30 bin adedi aşmak. 2015 yılı gelmeden bu hedefe ulaşacağız” dedi.
Nissan Pazarlama Müdürü Mehmet Akın ise küçük hatchback sınıfında ‘Invitation’ orta hatcbcak sınıfında ‘Tilda’ ve hafif ticari araç sınıfında ‘NV200’ü Türkiye’ye getireceklerini belirterek şöyle konuştu: “Biz bu üç modelle sektörün yüzde 51’ine hitap ediyor olacağız. Invitation’u 2013 yılı ortasında getireceğiz. Tilda’da benzer zamanlarda gelecek. NV200 konusunda pazarlıklarımız ve tüm çalışmalarımız sürüyor. Baz fiyatını 40 bin TL’nin altına çekmeye çalışıyoruz. 2013 yılında 25 bin adetlik bir hedef belirledik. Hafif ticari modeli getirebilirsek, 2014 yılında 30 bin adetlik satışın üstüne çıkmayı planlıyoruz.”
3 bin kişiyi davet edecek
NISSAN Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, küçük hatchback sınıfında 2013 yılı ikinci yarısı satışa sunacakları ‘Invitation’ modelinden Türkiye’de 3 bin adet satacaklarını belirterek, “Bu modelle birlikte bu sınıfta Micra’yla birlikte iki farklı modelimiz olacak. Invitaion biraz daha B+ bir araç olacak. Dolayısıyla birbirlerini etkilemleyecekler. 2 modelle birlikte bu sınıfta 8 bin adedin üstünde bir satış hedefliyoruz” dedi. Nissan Ürün Stratejisi ve Ürün Planlama Bölümü Başkan Yardımcısı François Bancon işe araçla ilgili olarak “Bu konsepte verdiğimiz ad başka söze gerek bırakmıyor. Bu kompakt aracın anahtar özelliği davetkârlığı. Çekici dış tasarımıyla cömert olduğu kadar rahat iç mekânıyla bu araç davetkâr bir özellik taşıyor. Bu araç Nissan’ın kompakt hatchback segmentindeki tüm müşterilerine daveti.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)