E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSatışların nedeni 'güvensizlik'---

Satışların nedeni 'güvensizlik'

Satışların nedeni 'güvensizlik'
07 Temmuz 2011 - 09:30 borsagundem.com

Analistler olumsuz bir gelişme olmamasına rağmen satış baskısının hız kazanmasının sebebi olarak yatırımcılardaki güvensizliği gösteriyor

ABD borsalarının dün akşamı artıda tamamlamasının yanı sıra ABD ve Avrupa vadeli borsalarının bugüne 0.3-0.7% arasında artıda başlaması nedeniyle IMKB-100 endeksinin seans açılışına 63.400 (+160 puan veya 0.25%) civarından başlamasını bekliyoruz.
Moody's'in Portekiz'in kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürmesinin euro/dolar paritesinde yarattığı zafiyetin yanı sıra bu sıkıntılı haberin dolaylı yoldan güvenli liman olarak tabir edilen altına yöneliş yaratması, ABD'de açıklanan ISM imalat dışı endeksin beklentilerin altında kalması dün yurtdışı borsaların dalgalı ve karışık seyirler izlemesine neden oldu. Yurtiçinde ekstra bir gelişme olmamasına karşılık satış baskısının hız kazandığını, yatırımcılardaki güvensizliğin gölgesinden korkar şekilde satışlara yol açtığını ve bu kapsamda da IMKB-100 endeksinin 63.800 ve 63.300 desteklerini kırdığını gördük. Bu durum, aynı zamanda yabancı payının %62.35'e (T+2) inmesine de sebep olurken, son zamanlarda yabancıların da yerli yatırımcılar gibi anlık pozisyon değişimlerine gittiğini teyit ediyor.
Bugüne geldiğimizde ise, yurtdışı borsaların nispeten daha pozitif olduğunu görmekteyiz. Günün önemli haber akışı içerisinde Almanya'daki sanayi üretimi, Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faiz kararları, ABD'deki ADP özel sektör istihdamı ile haftalık işsizlik maaş başvurularının bulunması, gün boyunca bu verilerin takip edilmesini gerektirmektedir. Avrupa Merkez Bankası'nın geçen ayki toplantısında Temmuz ayına yönelik faiz artırım sinyali vermesi nedeniyle, bugün AMB'nin faizlerde 0.25 puan artırıma gitmesinin muhtemel olduğunu düşünüyor, böyle bir durumun paritelerde euro'nun değer kazanmasına sebep olabileceğini tahmin ediyoruz. Yarınki tarım dışı istihdam verisi öncesinde öncü gösterge olarak tabir edilen ADP ile işsizlik maaş başvurularının bugünkü gerçekleşmeleri, borsa endekslerinin ikinci seanstaki yönünde belirleyici olacaktır diyebiliriz. Bu nedenle, verilerin beklentilerden iyi gelmesi halinde borsaların bu durumu alış yönünde karşılayacağını söyleyebiliriz. Tüm bu anlattıklarımız çerçevesinde 63.300 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece hisse pozisyonları korunmalı tavsiyemizi koruyoruz.
Destekler: 62.800 - 62.000, Dirençler: 63.300 - 63.800 - 64.450 - 64.800 - 65.500
Bugünkü Hisse Önerilerimiz
AYGAZ, ECILC 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)