E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavunma Sanayii Fonu'na kesinti içeren yasa teklifi ertelendi---

Savunma Sanayii Fonu'na kesinti içeren yasa teklifi ertelendi

Savunma Sanayii Fonu'na kesinti içeren yasa teklifi ertelendi
15 Ekim 2024 - 18:07 borsagundem.com

AK Parti Grup Başkanı Güler kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayii destekleme fonu kesintisi düzenlemesinin ertelendiğini açıkladı

Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından savunma sanayii destekleme fonu iiçin 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi geri çekildi.

Ekonomim'in haberine göre AK Parti, Savunma Sanayi Destekleme Fonuna kaynak sağlamak amacıyla Meclise getirdiği 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 lira tutarındaki katılım payı alınmasının da yer aldığı tartışmalı teklifin görüşmelerini bütçe sonrasına erteledi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Teklifte yer alan unsurların daha detaylı incelenmesi sonucu itirazlar söz konusu oldu, vatandaşlarımızın bazı itirazları oldu. Teklifimiz biraz daha detaylı bir incelemeye alacağız. Bütçemiz görüşüldükten sonra Plan Bütçe Komisyonumuzda gerek itiraz edilen hususlar, gerek diğer kalemlerdeki miktarları tekrar değerlendirmek üzere şimdilik görüşmeleri tamamlamış olduk” dedi.

Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da düzenlemenin yeniden incelemesi konusunda talimat verdiğini belirterek, teklifin bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra 2025’te gündeme alınacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yasa teklifinin Plan Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürerken vatandaştan ve muhalefetten gelen itirazlar üzerine ekonomi kurmaylarıyla görüştü. Bankalar Birliğinden kredi kartı limitini düşüren vatandaşların sayısını istedi.
Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü. Vatandaşın kredi kartlarına yönelik eleştirisini anlattı. Teklifin 2025 yılı bütçesinden sonra yeniden değerlendirilmesine karar verildi.

Yasa teklifinde yer alan enflasyon düzeltmesinin yatırım döneminde ertelenmesine ilişkin iki maddenin ise muhalefet partileriyle yapılacak istişare sonrası TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun teklifine eklenmesi planlanıyor.

Kredi kartından 750 liralık Kredi kartından 750 liralık "savunma" payı... Yasa teklifi TBMM'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deve Tüccarı 15 Ekim 2024 20:19

    bu750 tl. işini  zenginlere degil garıp gureba.fakır fukara yurttaşların üzerine yıkmak en iyisi diye düşünüyorum.sanırım o yüzden bu tasarı ertelendi umarım 2025 yılı içinde bir puntunu getirip yasa çıkar ve garibanlara kitlenir.

  • Şimşek sevmeyen Bulut15 Ekim 2024 20:17

    Bu şimşek tam bir gariban fakir halkın düşmanı gibi hareket ediyor, her hamlesinde gözü bu kesimin cebinde, millet dolmuş parası bile pahalı hale gelmişken ne bu yeter artık valla iyice gına geldi, reis şu adamı göndersin nebati gibiler gelsin hiç olmazsa onların gözü gariban halkın cebinde değildi

  • Mahallenin Delisi15 Ekim 2024 19:31

    Yönetime güven yok! Kamuda tasarruf yapılmayıp tersine yağma talan devam ederken Savunma Sanayi Fonu adı altında vadaştan vergi toplamaya çalıştılar vatandaşın tepkisi gördüler. Sandılar ki savunma sanayi dersek kimse itiraz etmez. Eder kardeşim eder eşek değil bu millet sende sandığın gibi akıllı değilsin! Bu millet bazı zevatların dediği gibi yunan ya da ermeni de değil onu diyenler dönsün soyuna baksın bu millet vatanı için ordusu için malını da canınıda verir ama bu hassasiyetinin bazıları tarafından kullanılarak aptal yerine konulmaya da resti çeker...

  • Atakan 15 Ekim 2024 19:24

    Vergiyi alırsın ama kredi kartından alamazsın hükümette olsan alamazsın yabancılara para harcamayın o kaynakları savunma sanayisine aktarın

  • Mahallenin Delisi15 Ekim 2024 19:00

    tatlı su kurnazlığı...

  • Şahin Kartal15 Ekim 2024 18:28

    Demektir parayı borsaya akıtacaklar, borsa o yüzden yükselmiş...

  • Mucise Reis ;)15 Ekim 2024 18:26

    garibana yıkmayın bu yuku.. bankalara yıkın....kredi kart kullanımından alın. 0,05 işlem başı diye mesela. yerli yabancı turist, onlıne işlemler vb. banka bunları savunma fonu diye kesip bsmv gibi devlete ödesin. bu kadar kolay. hem  az olacak. hemde bankalar bedava toplayacak ve devlete ödeyecek. Yapada 25 kuruş poşetler, 30 kuruş olsun , 5 kuruşu devlete ilgili fona aktarılsın.  yani rızaen alan harcayandan alınsın.  kabak tadı vergi bu abuk subuk mantıksız vergiler