E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSAYIN BAŞKAN BÖYLE OLACAKSA HİÇ HALKA ARZ YAPILMASIN---

SAYIN BAŞKAN BÖYLE OLACAKSA HİÇ HALKA ARZ YAPILMASIN

SAYIN BAŞKAN BÖYLE OLACAKSA HİÇ HALKA ARZ YAPILMASIN
07 Kasım 2009 - 08:55 borsagundem.com

Ran Lojistik’in halka arzıyla ilgili iddialar sürüyor: Birincil Piyasa’da tavan tavan yükselen hisseler Ulusal Pazar’da taban oldu. Hisselerin birkaç oyuncunun hesabına geçtiği iddialarının araştırılması bekleniyor

19 Ekim'de başlatılan halka arz seferberliğinden sonraki ilk halka arz olan Ran Lojistik Hizmetleri'nin hisselerine arzın birinci günü ilk 49 saniyede 9 milyon 152 bin liralık talep geldiği, hisselerin sadece 2.8 milyon lotu satıldı, böylece 2.86 liradan halka arza çıkan hisselerin tavan fiyatı 3.16 liraya yükseldi. O kadar yüksek talep olmasına rağmen hisselerin tamamı bir seferde satılmadı. Bir sonraki gün 3.48 liraya çekildikten sonra kalan 400 bin lot hissede elden çıkarıldı. İlk gün oluşan 21 milyon liralık talebe rağmen bugün işleme açılan hisseler taban oldu. Böyle bir halka arz olabilir mi? Birincil piyasadan sadece birkaç büyük oyuncunun alımına izin veriliyor, hisseler tavan tavan gidiyor. Normal yatırımcının alması için şartlar oluşunca hisse taban oluyor. Bırakın yatırım yapmayı kumar oynasanız risk daha düşük! İMKB Başkanı Hüseyin Erkan’ın bunu alkışlaması, hisseleri törenle işleme açması ise ilginç! Yatırımcı tepkili BORSAGUNDEM.COM’a gelen maillerde, “Böyle halka arz olacaksa hiç yapılmasın” deniliyor. “Sayın Başkan, küçük yatırımcının günlerdi gündeme taşıdığı SPK’ya yapılan şikayetleri araştırdınız mı?” sorusunun cevabını bekleyen yatırımcılar soruyor: -Hisselerin içinde yasaklı spekülatörlerin de bulunduğu bir gruba toplu olarak devredildiği doğru mu? -Neden küçük yatırımcının halka arz fiyatından hisse almasına izin verilmedi? -Önce kerizler ordusu oluşturup sonra da keriz silkeleme operasyonu yapılmasının dünyada bir örneği var mıdır? -İki gün tavan tavan olan hisseler bugün neden taban oldu. Taban tavan arasında sert hareketler kimler tarafından yapıldı? -Halka arzlarda dağıtımın nitelikleri ve miktarları önemli değil midir?. Genelde Bireysel Yatırımcı, Büyük Yatırımcı, Kurumsal Yatırımcı olarak halka arza katılım olmaz mı? - Hissede büyük miktarda alım yapan yatırımcı, tahsisli olarak hisse almış mıdır? - Bu yatırımcıya başka yatırımcılardan virman yolu ile hisse gelmiş midir? - Bu yatırımcının yakınları ve yakın tanıdıkları halka arzdan hisse almış mıdır? - Bu kişiler adına bu yatırımcının hisse işlemi yapmaya yönelik vekaletnamesi var mıdır? -Krizin bitmesiyle Türkiye'de yoğun halka arz olacağını açıklayan İMKB Başkanı bundan sonraki halka arzlarda şüpheye yer olmasını ister mi? - Ran Lojistik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli, bankalardan kullandığı 7.4 milyon liralık krediyi nerede kullandığını açıklayabilir mi? Banka kredileri nedeniyle şirketin aktifleri üzerinde kaç liralık ipotek konuldu? -Şirket önümüzdeki dönemde bedelli ya ada bedelsiz sermaye artırımı yapmayı planlıyor mu? BUNLAR İLK İŞLEM GÜNÜNDE YANIT BEKLEYEN SORULAR. Halka arzın perde arkasını yakında BORSAGUNDEM.COM’dan okuyabilirsiniz. Sorularınız varsa [email protected] adresine gönderin kamuoyu ile paylaşalım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)