E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçim hükümeti Borsa İstanbul'u etkiler mi?---

Seçim hükümeti Borsa İstanbul'u etkiler mi?

Seçim hükümeti Borsa İstanbul'u etkiler mi?
20 Ağustos 2015 - 17:03 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da sürekli düşüş eğilimi seçim hükümeti ile birlikte değişiklik gösterebilir

Borsa İstanbul siyasi gerilim, iç güvenlik sorunları ve Fed'in faiz artırması beklentisiyle düşüşünü sürdürüyor. Endeks bugün yüzde 2'ye yakın değer kaybederek 73 binli puanları test etmeye yaklaştı. 
Euro ve dolarda ise yükselişler görünmeye başladı. Dolar sabah saatlerinde Asya piyasalarındaki işlemle 3 TL'yi aşarken euro ise 3.30 TL seviyelerine kadar yükseldi.

Piyasalardaki gelişmeleri A1 Capital'den Belgin Maviş yorumladı.

İşte o görüşler:

*Borsadaki düşüş nerede durur?

-Dolar düşerse durur. Fed tutanakları sonrasında Eylül'de faiz artırımı ihtimali her ne kadar zayıflamış görünse de iç dinamiklerden kaynaklı dolardaki yükseliş BİST'te önce 77.200 desteğinin daha sonrasında ise 76.500 desteklerinin kırılmasıyla artarak devam eden satış yağmuruna dönüştü ve bu süreçte dolar 3 TL'yi test etti ne yazık ki.

*Endeks için destek direnç seviyelerinde ne öngörüyorsunuz?

-Son 2 günlük satışlara baktığımızda endeksin etnik olarak 74.000 seviyesinde tutunması olasılıklar dahilinde. Geri çekilmelerde 73.500 ve 73.000 destekler. Yukarı yönlü ataklarda ise 75.000 ve 75.500 kısa vadeli dirençler olarak gözükmekte. Merkez'in piyasalara olası müdahalesi durumunda dolarda hızlı geri çekilme, endekste ise bu dirençlerin kırılabilme ihtimali de yüksek.

*Sizce bir tepki alımı gelir mi?

-Olası tepkiler gelse de bunlara satış ordinoları ile karşılanacağı ve yinelemek gerekirse merkezin faiz silahını kullanmadığı sürece ya da kullanamadığı sürece dolardaki bu spekülatif hareketler BİST'te satış baskısını artırmaya devam edecektir bir de buna siyasi belirsizlik ve seçim sürecini ekleyecek olursak dalgalı ve açıklamalara endeksli bir tablo karşımıza çıkacaktır.

*Seçim hükümeti kurulursa endeks ne olur?

-Bu beklenti seçim tarihlerinin belli olması ile birlikte BİST'te bir iyimserlik yaratabilir. ancak yine tekrarlamak gerekirse merkezin sözlü ya da fiziki beklenti yönetimi gerçekleştirmesi ve adım atması gerekir aksi takdirde bu zor bir ihtimal.

*Euro dolar ne olur?

-Euro/dolar FED'in eylülde faiz artırmama ihtimali ile değer kazanımına devam etmekte. euronun dolar karşısındaki bu değer kazanımı hem FED hem de yunanistan kaynaklı. bu yükseliş sürecinin bir müddet daha devam edebileceğini düşünüyorum.

*Merkez Bankası dolara müdahale eder mi?

-Çok isterim, ancak yaklaşık son bir haftadır ppk toplantısı sonrası dahil olmak üzere sepette tehlikeli seviyeleri de aştığımız halde Merkez'in herhangi bir hamlesini ne yazık ki göremedik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk20 Ağustos 2015 22:30

    Seçim hükümeti , hiçbir icraat yapmayan korkuluk misali hükümettir. Erken seçimden sonra hükümet kurulacağı belli olmadan BIST'e girilmez.