E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçim sonrası piyasalarda ne bekleniyor?---

Seçim sonrası piyasalarda ne bekleniyor?

Seçim sonrası piyasalarda ne bekleniyor?
04 Haziran 2018 - 17:44 borsagundem.com

Erken seçim öncesinde karışık seyreden piyasalar için seçim sonrası senaryoları öne çıkmaya başaldı

TEB Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aşçıoğlu seçim sonrası piyasa senaryolarını değerlendirdi.

Bloomberght'nin haberien göre, seçimlerin ilk turda belli olmasının piyasa için en mükemmel senaryo olacağını öngören Aşçıoğlu "Aslolan şu; mevcutta seçimin bir an evvel hallolup ülkeyi yönetecek kadroların belirlenmesi. 15 yıldır ekonomi politikalarında süregelen bir takım yöntemler var ama seçimden sonra aynen devam edilecek mi yoksa farklı şeyler mi ortaya çıkacak bu net değil.." dedi.

"RAHATLAMA GELİR"

Aşçıoğlu "Dolayısıyla seçim sonrası hükümet düzeninin kurulması önemli. Seçim ilk turda hallolursa -ki bu en mükemmel senaryo olur- hemen sonra bir durulma, bir rahatlama gelir düşüncesindeyim" diye konuştu.

Seçimin 2. tura kalmasını piyasaların negatif fiyatlayacağını belirten Aşçıoğlu "ilk turda hallolacak bir seçim ekonominin ve Türkiye'nin daha hayrına gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

"FAİZ ARTIŞINA GEREK YOK"

Yüksek gelen enflasyon sonrası Merkez Bankası'nın faiz artırmasına gerek olmadığını belirten Aşçıoğlu "Şahsen ben bu aşamadan sonra yapmayı tercih etmezdim. Bence gerek yok, çünkü siz verdikçe piyasa daha fazlası istenir. Yapılması gereken yapıldı. Dövizdeki ilk hareketin başladığı noktada eğer faiz artışı yapılmış olsaydı belki bunları da konuşmayacaktık. Çok beklenmiş olması şu anda geri çekilmelerin de miktarını sınırlandırıyor." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mandrake08 Mayıs 2019 13:27

    kimse seçimden sonra da bir mucize beklemesin. ekonomi resesyon içinde . sonu stagflasyon olmasın.

  • Okie Dokie05 Haziran 2018 13:10

    Seçimden sonra BİST'te herkese bedava şemsiye kampanyası görüyorum.

  • Okie Dokie Twitter Hesabını Korkudan mı Kapattın05 Haziran 2018 16:17

    Okie Dokie Twitter Hesabını Korkudan mı Kapattın??? presentercritic Okie dokie hesabın silinmiş

  • ckync05 Haziran 2018 12:24

    Asi genç provake etme. Yaptığın çok yanlış. Ne demek kan vahşet kriz. Afrika mı burası. Sen Türkiyede yaşamıyor musun? Madem dediğin gibi olacak daha yirmi günün var kaç kurtul şerefsiz

  • psiko05 Haziran 2018 11:06

    aklı olan borsadan çıkıp fonda beklesin,seçim kesinlikle 2.tura kalıyor,abbas yolcu

  • Abdülkadir Koruk04 Haziran 2018 22:45

    ne bu kardeşim ya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Faiz faiz faiz karnı ağrıyan faiz diyor.Ekonomi kötüye gidiyor faiz , dolar fırladı faiz , borsa düşüyor faiz.İyi faizleri artırıyorsun bir bardak soğuk su gibi ama motor hararetli bu kadar yüksek faizide bu ülke kaldırabilecek mi ?????? Adam 1 araba alacak faiziyle birlikte geri ödemesi 2 araba . Adam 1 ev alacak faizi ile birlikte geri ödemesi 2 ev parası.Yani böyle olmaz piyasa tıkanır.Yani faizlere dokunmayın artık yani çok yüksek merkeze hala faiz artır diyen uyduruk ekonomistler var.Ekonominin E sinden anlamaz tutturmuş faiz artır faiz artır.Faizi ödeyecek senmisinde faizi artır diyorsun.Faizi ödeyen vatandaş.

  • KERİM 04 Haziran 2018 18:34

    ÜLKEMİZİN İYİ BİR HİKAYECİYE İHTİYACI VAR

  • yiğit 05 Haziran 2018 12:02

    sade hikaye değil ne olursa olsun her alanda üretim politikaları olmalı tarımdan uzay güvenliğe kadarher alanda ve ülkenin değerleri yandaşa yabancılara satılmamalı sıkı denetim planlama ve suç işleyenler cezalandırılmalı saman ithal eden ülke batnıştır

  • bu dünyadan biri04 Haziran 2018 17:56

    Ülkenin hikayeye ihtiyacı var, ya Avrupa Birliği hikayesi, ya da başka bir hikaye olmalı.