E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSEÇİM TARİHİ AÇIKLANDI---

SEÇİM TARİHİ AÇIKLANDI

SEÇİM TARİHİ AÇIKLANDI
31 Ocak 2010 - 11:42 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Türkiye'nin kaybedecek zamanı olmadığını, erken seçimin Türkiye'nin gündeminde bulunmadığını bildirdi. Kapusuz, "Seçim, 2011 yılının temmuz ayında yapılacaktır. Belki ay konusunda bir değişiklik olabilir." dedi.

Kapusuz, AK Parti Çanakkale İl Başkanlığınca Anafartalar Otel'de düzenlenen konferansta konuştu. Kapusuz, geçmiş yıllarda her 2-2,5 yıla bir seçim düştüğünü anımsatarak ''Böyle bir istikrarsızlık ülkemize bir şey kazandırmamıştır. Biz sürekli olanı, istikrarı ve güveni çok önemsediğimiz için sürelerimizi sonuna kadar kullanma konusunda ilke kararı aldık'' diye konuştu. TEK BAŞINA İKTİDARDAN BAŞKASINI DÜŞÜNMEYİN Kapusuz yine tek başına iktidar temennisinde bulundu: ''Bu ülkede iktidarı kime teslim edecekseniz edin, istediğim tek şey, aman ha ülkenin tek başına iktidarından başka bir alternatif düşünmeyin. Bu millet terazisi hassas bir millettir,elbet iyi hesap eder.'' Hiçbir hükümetin terörle mücadele konusunda zafiyet göstermediğini belirten Kapusuz, başta TSK olmak üzere güvenlik güçlerinin mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti. SİLAHLI MÜCADELE SORUNU ÇÖZMEDİ "Güvenlik güçlerinin mücadelesi, terörle yapılan mücadele ülkemizi böldürtmedi bu doğru. Ancak üzülerek ifade ederim ki problemi çözmedi. Siyasilerin en büyük hatası bu işi güvenlik meselesi olarak kabul etti, bu işi asker ve polise havale etti. Tam 30 yıl, olağanüstü hal dahil olmak üzere, sıkı yönetimler dahil olmak üzere bu mücadele her türlü metoduyla uygulandı. Kapusuz, terör sorununu da, Kürt sorununu da Türkiye'nin çözeceğini öncelikli sorumluluğun siyasi partilere ait olduğunu söyledi. DEMOKRATİK AÇILIM Demokratik açılım projesinin bir devlet projesi olduğunun altını çizen Kapusuz, "Tek devlet, tek bayrak, tek millet, üniter yapı. Resmi dil Türkçe, eğitim dili Türkçe ve aynı zamanda bu ülkenin üniter yapısının, Anayasa'daki bu üç maddenin değiştirilemez maddelerinin değiştirilemeyeceğini bir kez daha ifade ediyorum.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)