E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSeçim yapılacak Yıldırım'a rakip yok---

Seçim yapılacak Yıldırım'a rakip yok

Seçim yapılacak Yıldırım'a rakip yok
20 Mayıs 2012 - 09:02 borsagundem.com

Fenerbahçe Kulübü olağan genel kurul toplantısı başladı. İlk gün faaliyet raporları ve malî konular görüşüldü

Fenerbahçe Kulübü olağan genel kurul toplantısı başladı. İlk gün faaliyet raporları ve malî konular görüşüldü. 'Futbolda şike' iddialarına yönelik davada tutuklu yargılanan Aziz Yıldırım'ın yeniden aday olduğu kongrede, bugün başkanlık seçimi yapılacak. Adaylığını açıklayan üyelerden Murat Çelikel'in yarıştan çekildiğini açıklamasıyla Yıldırım rakipsiz kaldı.
Fenerbahçe Kulübü'nün olağan genel kurulu, Ülker Sports Arena'da yapılan dünkü toplantıyla başladı. Bu kongrenin diğerlerinden en büyük farkı ise 1998 yılından beri başkanlık koltuğunda oturan Aziz Yıldırım'ın tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden adaylığını koymasıydı. Diğer aday Murat Çelikel'in de çekilmesiyle bugün gerçekleştirilecek oy kullanma işlemi tamamen formaliteye döndü.
Sarı-Lacivertli kulünün genel kurulunda 30'un üzerinde üye konuşma talep etti. Ancak kürsüye gelenlerin sözlerini uzatması ve şike soruşturması ile Galatasaray derbisinin ardından yaşananlar hakkında benzer ifadeler kullanması bu rakamı mecburen düşürdü. Akşam saatlerine kadar uzaması beklenen toplantı 16'da sonlandırıldı.
Kongrenin ilk gününde "Çağ atlatan Başkan Aziz Yıldırım" konulu bir belgesel gösterimi de izletildi. Aziz Yıldırım başkanlığında 3 yıldır görev yapan yönetim kurulu döneminde bütün branşlarda kazanılan toplam 34 kupa, kongrenin düzenlendiği salonda başkanlık divanı masası önünde sergilendi. Genel Kurul öncesi en çok merak edilen konulardan birisi Aziz Yıldırım'a karşı sürpriz aday çıkıp çıkmayacağıydı. Muhalif üyeler arasında böyle bir beklenti oluşsa da bu gerçekleşmedi. Çünkü eski başkanlardan Ali Şen ve Vefa Küçük gibi camianın ileri gelenleri sıkıntılı dönemde Yıldırım'a rakip olunmaması yönünde konuşmalar yaptı.
Tabii aksini savunanlar da vardı. Her ne kadar bunu üyeler önünde dillendirmese de yüksek divan kurulu üyesi Lütfü Tomuş, Aziz Yıldırım'ın adaylığının kulübe fayda sağlamayacağını vurguladı. Tomuş, mahkeme sürecinin neler getireceğinin bilinmediğini ve Fenerbahçe'nin sürekli kongreler düzenleyen bir kulübe dönüşeceği endişesini anlattı. Aidatını yatıran 11 bini aşkın üyenin oy kullanma hakkı elde ettiği seçimde Yıldırım'ın tek rakibi Murat Çelikel idi. Tabii Çelikel'i de rakip görmek pek mümkün değildi. Mevcut yönetimin Aziz Yıldırım'ın haklarını yeterince savunamadığını belirten Çelikel, Başkan'ı korumak amacıyla adaylığını koyduğunu daha önce ifade etmişti. Zaten seçilme şansı yüzde 10'un dahi altındaydı. Oy kullanma işlemi başlamadan önce adaylıktan vazgeçeceği öne sürülen Çelikel, bu süreci bile beklemeyip Kongre Divan Başkan-lığı'na gönderdiği yazıyla yarıştan çekildi.
yönetim KURULUNA YENİ İSİMLER GİRECEK
Yıldırım'ın yeniden başkan olması kesinleşirken yeni yönetim için çeşitli iddialar ortaya atıldı. Başkan Vekili Nihat Özdemir, görevi bırakacağını duyuran ilk isimdi. Özdemir'den sonra net bir açıklama yapan yoktu. Kongredeki kulislere göre Cihan Kamer ile Serhat Çeçen'in yanı sıra mevcut yönetimden Vedat Olcay ve Murat Özaydınlı da Yıldırım'ın listesinde yer almayacak. Şike soruşturması sürecinde ismi ön plana çıkan Asbaşkan Ali Koç'un durumu ise henüz belli değil. Koç'un kongre boyunca çok düşünceli olması dikkat çekerken, 'Aziz Yıldırım'dan sonra Başkan Ali Koç olur.' diyenler bile bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.
Aziz Yıldırım'ın yeni yönetimine girmesi muhtemel kişiler arasında Ercan Karasu, Ender Alkaya, Tolga Aytöre, Tahir Perek, Uğur Dündar ile Vefa Küçük'ün ismi geçiyordu. Başkanın kardeşi Ali Yıldırım, toplantının akabinde Metris'e gitti. Ali Yıldırım'ın yönetim listesini ağabeğiyle gürüşeceğinin bilgisi verildi. Belirtmekte fayda var, Aziz Yıldırım'ı yakından tanıyanlar, Başkan'ın Metris'ten çıkması halinde güven tazelemek amacıyla Fenerbahçe'yi seçime götüreceğine inanıyordu. Hatta bugün seçilecek yönetimin büyük ölçüde değişeceği de konuşulan konular arasındaydı. Kongrede seçim gündeminin dışındaki konular da tartışıldı.
Yönetim kurulu faaliyetleri, Profesyonel Futbol AŞ ve Denetleme Kurulu oybirliğiyle ibra edildi. Ayrıca 2012 yılı bütçesi 144 milyon 500 bin TL olarak kabul edildi. Genel kurul, Fenerbahçe Kulübü Sportif AŞ'nin sermayesinin ilaveten ikinci bir yüzde 15'lik diliminin halka arzı için yönetim kuruluna yetki verdi. Kongrede daha sonra kulüpten ihraç edilen Aziz Yılmaz'ın durumu 'yeniden değerlendirilsin' talebi reddedildi ve Aziz Yılmaz'ın 3 yıllık cezasının devamına karar verildi.
nihat özdemir'in sözleri alkış aldı
Başkan Aziz Yıldırım'ın üyelere hitaben kaleme aldığı ve sert ifadeler taşıyan mektup, kardeşi Ali Yıldırım tarafından okunurken, kongreyi bitiren konuşma Nihat Özdemir'den geldi. Özdemir'in 3 Temmuz anısına bir abidenin yapılması talebine katıldıklarını söylemesi salonda büyük alkış aldı. Trabzon'da kendilerini koruyan vali ve emniyet müdürüne bir kez daha teşekkür eden Özdemir, "Trabzon'da 24 saat kaldık. Oradaki tutum ve davranışlarından dolayı teşekkür etmiştik. Tenkit olabilir de olmayabilir de. Biz demokratik bir ortamda bu kulübü yönetmeye çalıştık.
Ve CAS açıklamasında da çok düşündük ve ülke ve Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda açıklamamızı yaptık. İnanıp, tek sığınacağımız hukuk var. Başka güvencimiz de yok. Kupa sonrasında yaşanılanlar bizi üzdü. Maç sonrasında nelerin neden yaşandığını kamuoyuna açıklayacağız. Bize yapılanların hepsini zamanı gelince hesabını soracağız. 6 maç ceza fazla bir cezadır, tahkime gideceğiz ve hakkımızı arayacağız." dedi.
11 bin üyenin oy kullanma hakkı var
Fenerbahçe Kulübü Olağan genel kurulunda bugün başkanlık seçimi yapılacak. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilecek oy verme işlemi saat 10.00'da başlayıp 17.00'de sona erecek. Toplam 20 sandıkta oy verme işlemi yapılacak seçimde, 11 bin 653 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Daha önce başkan adaylığını açıklayan Murat Çelikel'in, adaylıktan çekildiğine dair kongre divan başkanlığına gönderdiği yazının ardından, Aziz Yıldırım seçime tek aday olarak girecek.
Derneğin borcu 194 milyon lira
Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin 2012 yılının ilk 4 aylık bölümünün ardından net borcunun 194 milyon 681 bin 463 lira olduğu açıklandı. Denetleme Kurulu üyesi Doğan Yeşin, 30 Nisan'a kadar olan süreçte Sarı-Lacivertli kulübün 61 milyon 848 bin 955 lira gelir elde ettiğini, 48 milyon 175 bin 791 lira gider yaptığını ve 13 milyon 673 bin 164 lira gelir fazlası olduğunu bildirdi. Fenerbahçe Kulübü olağan genel kurul toplantısında ayrıca Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu oybirliğiyle ibra edildi. Tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesinin hesapları ile denetim kurulu çalışmaları da oybirliğiyle ibra edildi. 2012 yılı için hazırlanan 144 milyon 500 bin liralık bütçe de onaylandı.
Sportif AŞ'nin yüzde 15'i daha halka arz ediliyor
Fenerbahçe Sportif AŞ'nin daha önce halka arz edilen yüzde 15 hissesinden ayrı olarak, yüzde 15'e kadar hissesinin halka arzı konusunda yönetim kuruluna oybirliğiyle yetki verildi. Bu konunun oylamaya sunulmasından önce kürsüye gelen Asbaşkan Murat Özaydınlı, geçen hafta İMKB'de oluşan değerlere göre Galatasaray'ın 445 milyon, Beşiktaş'ın 190 milyon, Trabzonspor'un 266 milyon ve Fenerbahçe'nin Borsa'daki değerinin 1 milyar 300 milyon lira olduğunu bildirdi. Ayrıca tüzüğün 66/A maddesi kapsamında geçici ihraç cezası alan Mustafa Onbaşılı ve Aziz Yılmaz'ın, ihraç kararının bir kere daha disiplin kurulunca görüşülmesine dair talepleri, oyçokluğuyla reddedildi.
zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)